De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

08 januari 2011

Films en discussies over migratie in De Balie

Op zoek naar een beter bestaan, reizen mensen over de wereld. Op de vlucht voor geweld, gedreven door liefde, of om economische redenen. Van 13 tot en met 16 januari organiseert De Balie in Amsterdam 'Ontmoetingen aan de grens': een reeks spraakmakende films rondom het thema migratie, en debatten over de films met deskundigen.

Films over vluchtelingen
Ontmoetingen aan de grens vertoont de volgende films over vluchtelingen:

Vrijdag 14 januari 20.00 uur: Welcome. Een zwemleraar in Calais leert een jonge vluchteling zwemmen, om de laatste etappe in zijn reis succesvol te kunnen afleggen. Nagesprek met onder anderen prof. Henk van Houtum.
Zondag 16 januari 14:00 uur: . Getuigenissen van Ethiopische vluchtelingen tonen de gevolgen van het Italiaanse grensbeleid. Nagesprek met prof. Thomas Spijkerboer en Lara Olivetti.
Zondag 16 januari 16:00 uur: The Fortress. Een unieke inkijk in een voormalig Zwitsers luxehotel, dat nu dienst doet als plek waar vluchtelingen de toegang tot Zwitserland toegezegd of geweigerd wordt. Met nagesprek.
Meer informatie
Kijk voor het volledige programma op de website van de balie: www.debalie.nl.


Bron: http://www.vluchtelingenwerk.nl/actueel/films-en-discussies-over-migratie-in-de-balie.php

Law Blogs
Law blog

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator