De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

27 januari 2011

Leers in beroep in zaak-Sahar

DEN HAAG (ANP) - Minister Gerd Leers voor Immigratie en Asiel gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechter in de zaak van het meisje Sahar. Volgens de rechtbank in Den Bosch mogen Sahar Hbrahim Gel uit Sint Annaparochie en haar familie voorlopig niet worden teruggestuurd naar Afghanistan.

Met een hoger beroep wil de minister duidelijkheid krijgen over de vraag of verwestering van een Afghaans meisje door langdurig verblijf in Nederland, reden moet zijn om hier te blijven. Leers heeft dat woensdag geschreven aan de Tweede Kamer. Dat Sahar en haar familie al lang in Nederland zijn is namelijk het gevolg van herhaaldelijk procederen, stelt de minister.

De uitspraak van de rechter is zo algemeen dat deze gevolgen voor het beleid van Leers zou kunnen hebben. Maar het oordeel van de rechter lijkt in tegenspraak met eerdere uitspraken over verwesterde Afghaanse meisjes. Daarom wil Leers in hoger beroep meer duidelijkheid krijgen.

Bron: http://www.brabantsdagblad.nl/algemeen/bdbinnenland/8045461/Leers-in-beroep-in-zaakSahar.ece

en ook:
Law Blogs
Law blog

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator