De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

19 januari 2011

GroenLinks: Europa zit Leers in de weg met gezinsherenigingsrichtlijn

DEN HAAG (ANP) - Minister Gerd Leers voor Immigratie en Asiel gaat Europees commissaris Cecilia Malmström vragen of zij wijzigingen van een Europese richtlijn probeert te vertragen. GroenLinks Kamerlid Tofik Dibi  vertelde de minister dinsdag dat in Brussel gehoord te hebben.

Nederland heeft wijziging van de EU richtlijn voor gezinshereniging nodig om strengere eisen te kunnen stellen aan migranten die hun partner ook naar Nederland willen halen. Zo gaat de leeftijd van de partner omhoog naar 24 jaar en wordt er een borgsom gevraagd.

Maar volgens GroenLinks heeft Malmström gezegd met de voorbereiding van een nieuwe richtlijn te wachten, nu Nederland en andere landen een strenger asielbeleid gaan voeren. Leers zei dit zeer onwaarschijnlijk te vinden, maar toch na te gaan vragen wat de eurocommissaris van plan is.

In Europa staat een zogeheten groenboek i op stapel waarin de EU-lidstaten i kunnen aangeven hoe het staat met de uitvoering van de huidige richtlijn voor gezinshereniging. Als dat document klaar is, kan de Europese commissie met voorstellen voor wijzigingen komen.

Ook de regeringspartijen waren bezorgd over de voortgang van het groenboek, maar alleen GroenLinks vermoedt dat commissaris Malmström op vertraging aanstuurt. Dibi zei dat Leers zonder dit groenboek geen poot heeft om op te staan.

Leers schreef de Kamer eind december al dat hij met andere landen overlegt om met een gezamenlijke reactie op het groenboek te komen en voorstellen voor een nieuwe richtlijn te doen. Zo hoopt Nederland een meerderheid achter zijn plannen te krijgen.

Bron: http://www.europa-nu.nl/id/vim0biy8toza/nieuws/leers_wil_in_tegenstelling_tot_europees?ctx=vh1aly4653wh&s0e=vhdubxdwqrzw


Law Blogs
Law blog

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator