De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

01 december 2009

Kijk daar heb je een leuke nieuwe Nederlander

Kent u de uitdrukking ’of hoe je ze ook wilt noemen’. In mijn lijst van meest irritante Nederlandse termen spant deze de kroon.

De mensen die het integratiedebat volgen, weten waar het om gaat. Namelijk hoe je etnische minderheden moet benoemen. ’Nieuwe Nederlanders’ is nu door de minister van integratie officieel gekozen in plaats van allochtonen. Ja, waarom eigenlijk? Omdat allochtonen een negatieve lading had gekregen sinds die term was ingevoerd begin jaren negentig. Want in de tussentijd is het woord steeds meer gebruikt om een tegenstelling te benadrukken, met autochtonen. Wij en zij dus. In de jaren tachtig heetten allochtonen in minderheidsnota ’etnische minderheden’. ’Gastarbeiders’ werd gebezigd in de jaren zeventig.

Lees hier verder in : Trouw


Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator