De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

05 december 2009

Uitgeprocedeerde asielzoeker 5 dagen voor uitzetting in bewaring nemen is te vroeg (uitspraak rb)


LJN: BK4954,President Rechtbank 's-Gravenhage , zittingsplaats Amsterdam , AWB 09/35334
Datum uitspraak: 26-11-2009

Datum publicatie: 02-12-2009

Rechtsgebied: Vreemdelingen

Soort procedure: Eerste aanleg - enkelvoudig

Inhoudsindicatie: De rechtbank ziet zich voor de vraag gesteld of het in redelijkheid gerechtvaardigd was om eiser vijf dagen voor de geplande uitzetting in bewaring te stellen. Uit het dossier en ter zitting is gebleken dat de uitzetting van eiser geheel voorbereid was. Uit het beleid van verweerder volgt dat de inbewaringstelling zo kort mogelijk mag duren. Nu de uitzetting voorafgaande de inbewaringstelling van eiser administratief op orde was, is de rechtbank van oordeel dat het in de rede had gelegen om eiser zo kort mogelijk, te weten twee dagen, voor de uitzetting in bewaring te stellen. De rechtbank betrekt hierbij ook dat gemotiveerd gesteld en onderbouwd en overigens niet betwist is dat eiser zich eerder niet heeft onttrokken en verzet tegen een voorgenomen uitzetting. De rechtbank neemt hierbij tevens de gezinssituatie in overweging.

Bron: http://www.rechtspraak.nl/

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator