De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

08 december 2009

Scriptie over "The Use of Secret Evidence in Migration Proceedings" levert Max van der Stoel Mensenrechtenprijs op

Op 10 december 2009 krijgt de in juni afgestudeerde rechtenstudent Edward van Kempen de Max van der Stoel Mensenrechtenprijs uitgereikt. Tijdens een symposium over mensenrechten wordt zijn master-scriptie met de titel: ‘in the United Kingdom and The Netherlands in the light of the Principles of Equality of Arms and Adversarial Hearing as set out in International Law' bekroond tot de beste scriptie op het gebied van mensenrechten.

Prijsuitreiking
Edward van Kempen neemt de Max van der Stoel Mensenrechtenprijs op 10 december in ontvangst tijdens een symposium over mensenrechten aan de Universiteit van Tilburg. De prijs, die jaarlijks wordt uitgereikt aan een jonge en veelbelovende onderzoeker op het gebied van mensenrechten, bestaat uit een geldbedrag ter waarde van €5.000,-. Tijdens het symposium spreekt Alex Brenninkmeijer, beter bekend als de Nationale Ombudsman, over mensenrechten in Nederland. Met een kritische blik presenteert hij voorbeelden waarbij grenzen van mensenrechten worden overschreden.

Adverteren bij Daisycon


Achtergrond Max van der Stoel Mensenrechtenprijs
In 1995 besloot de Universiteit van Tilburg om een Mensenrechtenprijs uit te reiken voor academische publicaties over mensenrechten met als doel om meer aandacht te trekken voor dit onderzoeksveld. In 2002 is de naam van de prijs veranderd in Max van der Stoel Mensenrechtenprijs om een eer te bewijzen aan voormalig hoogleraar Max van der Stoel. Naast hoogleraar was Max van der Stoel Nederlands minister van Buitenlandse Zaken, ambassadeur van Nederland bij de Verenigde Naties en VN-rapporteur met betrekking tot mensenrechten.

Bron: http://rechtennieuws.nl/26553/rechtenstudent-wint-max-van-der-stoel-mensenrechtenprijs.htmlGeen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator