De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

03 december 2009

IND verstrekt documenten vanuit Kerkrade


Kerkrade - De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) gaat volgend jaar verblijfsvergunningen verstrekken vanuit Kerkrade. De documenten zijn bedoeld voor in Zuid-Limburg wonende EU-burgers. Het uitgeven van de documenten gebeurt tijdens een proefperiode begin 2010.

Tot nu toe moeten de in Nederland wonende EU-burgers bij de IND van het Ministerie van Justitie verblijfsdocumenten afhalen. De huidige procedure voorziet slechts in enkele afhaallocaties in Nederland. Voor Zuid-Limburg is dat Eindhoven waar veelal Duitsers en Belgen, maar ook andere EU-burgers, persoonlijk naar toe moeten.

Om deze loketfunctie van de IND dichter bij de burger te brengen, heeft het Dagelijks Bestuur van Eurode (samenwerkingsverband tussen gemeenten Kerkrade en Herzogenrath), dit enkele keren schriftelijk aangekaart bij onder meer Staatssecretaris van Europese Zaken, Frans Timmersmans.

Naar aanleiding hiervan is met de IND en de gemeente Kerkrade deze proef afgesproken. Als blijkt dat er voldoende mensen hun verblijfsdocumenten afhalen, zal onder andere het EBC als vaste locatie worden ingezet voor de uitreiking van deze documenten.

Bron: http://www.blikopnieuws.nl/bericht/106250/IND_verstrekt_documenten_vanuit_Kerkrade.html


Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator