De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

08 december 2009

Afdeling (Raad van State) doet niet aan het trechtermodel voor gronden beroep die niet in bezwaar zijn aangevoerd

LJN: AV6409, Raad van State , 200508995/1


Datum uitspraak: 16-03-2006
Datum publicatie: 08-12-2009
Rechtsgebied: Vreemdelingen
Soort procedure: Hoger beroep
Inhoudsindicatie: Grenzen geschil / gronden beroep hoeven niet ook in bezwaar naar voren te zijn gebracht. Appellante klaagt dat de rechtbank ten onrechte heeft overwogen dat zij eerst in de gronden van beroep heeft aangevoerd dat haar geen termijn is gesteld om alsnog de leges te voldoen, zodat die grond buiten beschouwing moet worden gelaten en geen deel uitmaakt van de omvang van het geschil. De grief slaagt. De rechtbank heeft ten onrechte overwogen dat deze beroepsgrond geen deel uitmaakt van het geschil reeds omdat deze eerst na het besluit van 15 juli 2004 naar voren is gebracht. De toetsing door de rechtbank van dat besluit naar de feiten en omstandigheden ten tijde daarvan staat er niet aan in de weg en voorts verbiedt geen rechtsregel dat, binnen de door de wet en de goede procesorde begrensde mogelijkheden, bij de beoordeling van het beroep gronden worden betrokken die na het nemen van dat besluit zijn aangevoerd en niet als zodanig in bezwaar naar voren zijn gebracht.

www.rechtspraak.nl

Nou staat mij bij van een cursus op de rechtbank dat op dat moment strict het trechtermodel werd toegepast. Hier wordt echter expliciet aangegeven dat dit niet hoeft. Toch vreemd want hoe kan het bestuur tot een totale heroverweging in bezwaar komen als eiser dan niet de argumenten aanvoert. Toch kan dan vervolgens in beroep het bestuursorgaan in de proceskosten worden veroordeeld. Of zie ik dit nu verkeerd?

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator