De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

21 december 2009

'Aanpak sluiproute migranten lijkt succes’


De aanpak van een Europese ’sluiproute’ waarmee migranten alsnog een verblijfsvergunning voor Nederland proberen te bemachtigen, lijkt te werken. Staatssecretaris Nebahat Albayrak (Justitie) verwacht dat de snelle groei van het aantal migranten die gebruikmaken van de zogeheten Europa-route tot staan is gebracht.


Dat heeft Albayrak vrijdag geschreven aan de Tweede Kamer. Het aantal verblijfsaanvragen via de Europa-route is tussen 2005 en 2008 ruimschoots verdubbeld. Die groei zal dit jaar naar verwachting niet doorzetten, aldus de staatssecretaris.

Mensen met een Nederlands paspoort kunnen de regels voor gezinshereniging omzeilen door zich tijdelijk in een andere Europese lidstaat te vestigen, bijvoorbeeld België. Ze laten vervolgens een partner overkomen en keren dan terug naar Nederland. Op deze manier maken ze gebruik van Europese regels voor gezinshereniging en die zijn soepeler dan de Nederlandse wet.

Inmiddels worden verblijfsaanvragen op grond van deze Europese regels vaker afgewezen. Dat wijst er volgens Albayrak op dat de bestrijding van fraude en misbruik van de Europa-route effectief is. De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) controleert sinds dit jaar onder meer strenger of mensen geen schijnrelaties hebben.

Bron: http://www.trouw.nl/nieuws/politiek/article2943702.ece/_Aanpak_sluiproute_migranten_lijkt_succes_rsquo_.htmlGeen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator