VACATURE: griffier vreemdelingenrecht bij de rechtbank Assen

 Topbeeld van de organisatie




Juridisch medewerker

Organisatie: Rechtbank Assen (Assen)
Vacaturenummer: RBASS-201202020
Sluitingsdatum: 17-dec-2012

Functieomschrijving

Als juridisch medewerker ondersteun je de rechter bij de behandeling van bestuursrechtelijke zaken, vooralsnog op het gebied van vreemdelingenrecht. Je doet de juridische voor- en nabehandeling en fungeert als griffier ter zitting.

Functie-eisen

Je beschikt over een voltooide universitaire opleiding Nederlands Recht (bij voorkeur afstudeerrichting publiekrecht) of een afgeronde opleiding hbo-Rechten. Ervaring met juridische behandeling van bestuursrechtelijke zaken (zo mogelijk op het gebied van vreemdelingenrecht) is een must. Jouw wijze van werken kenmerkt zich door een uitstekende probleemanalyse, oordeelsvorming en zorgvuldigheid. Specifiek voor het vreemdelingenrecht is het noodzakelijk dat je flexibel kunt zijn; wekelijks verschijnen er ambtsberichten die consequenties hebben voor de regelgeving en vervolgens vertaald moeten worden naar de te hanteren werkprocessen. Vanzelfsprekend wordt effectief kunnen samenwerken met collega’s uit verschillende geledingen belangrijk geacht.

Werk-/denkniveau

Bachelor - HBO

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden met betrekking tot het salaris.
Minimum salaris: € 2280 bruto per maand
Maximum salaris: € 3469 bruto per maand
Indicatie: Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek.
Arbeidsvoorwaarden met betrekking tot het dienstverband.
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling voor de duur van project / traject / werkzaamheden
Contractduur: 1 jaar
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden:

Bovenop het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een volledige vergoeding woon-werkverkeer (jaarkaart openbaar vervoer tweede klas). Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Organisatie - Rechtbank Assen

In het gerechtsgebouw in Assen, Brinkstraat 4, zijn de sectoren straf, civiel, bestuur en kanton gevestigd. Kantonzaken worden ook behandeld in Emmen (nevenvestiging). De rechtbank Assen staat voor kwaliteit van de rechtspraak. Kerncompetenties zijn omgevingsbewustzijn, plannen & organiseren en samenwerken. In de rechtbank zijn circa 35 rechters en 150 gerechtsambtenaren werkzaam. De inzet van deze medewerkers is groot. Een belangrijk kenmerk is de grote collegialiteit. Hoewel de rechtbank een formele organisatie is, is de werksfeer informeel. Het personeelsbeleid is erop gericht de mensen te enthousiasmeren en te motiveren.

Afdeling - Sector Bestuur

Per 1 januari 2013 zal de huidige sector bestuursrecht Assen zijn opgegaan in de afdeling Bestuursrecht in de nieuwe Rechtbank Noord Nederland. In de planvorming wordt rekening gehouden met mogelijke concentratie van de backoffice van de afdeling in
Groningen. De huidige sectoren Bestuursrecht in Noord Nederland werken al intensief samen, en zijn ook voortvarend op weg naar vorming van Ć©Ć©n afdeling Bestuursrecht RNN.

Standplaats

Assen

Meer informatie

Meer informatie over de vacature:
Naam: mw. E. LƤkamp
Telefoonnummer: 0592-339575

Bijzonderheden

Gezien de ontwikkelingen in de vorming van de Rechtbank Noord Nederland moet je er rekening mee houden dat jouw werkplek in de loop van 2013 kan verhuizen naar Groningen.

Meer info: http://www.werkenbijdeoverheid.nl/vacatures/detail/juridisch-medewerker-2


Law Blogs
Law blog
Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.



Bookmark and Share

Reacties

Populaire posts van deze blog

š—Ŗš—¼š—²š—»š˜€š—±š—®š—“ šŸ­šŸ³ š—·š—®š—»š˜‚š—®š—暝—¶ š˜‚š—¶š˜š˜€š—½š—暝—®š—®š—ø š—¼š˜ƒš—²š—æ š˜š—¶š—·š—±š—²š—¹š—¶š—·š—øš—² š—Æš—²š˜€š—°š—µš—²š—暝—ŗš—¶š—»š—“ š˜ƒš—®š—» ‘š—±š—²š—暝—±š—²š—¹š—®š—»š—±š—²š—暝˜€’

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

VACATURE: Operationeel Manager Juridische Zaken IND Den Haag

VACATURE: (junior) juridisch medewerker bij advocatenkantoor Everaert

Vraag: Kan ik mijn oude moeder naar Nederland halen?

Met je buitenlandse partner naar Nederland: 20 tips (artikel van Gart Adang op zijn verzoek geplaatst)

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

Wat als je vergeten bent je verblijfsvergunning te verlengen?