De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

05 december 2012

Donderdag 6/12: Maakt overheid gezinshereniging onmogelijk?

Fadumo vluchtte uit Somalie en smacht naar de hereniging met haar man en zes kinderen. Die mogen niet naar Nederland komen, omdat de IND niet gelooft dat zij in hun thuisland een gezin hebben gevormd. Critici menen dat de overheid zo gezinshereniging bijna onmogelijk maakt.
Tot 2009 gebruikt de IND een dna-test om te controleren of kinderen wel echt afstammen van de vluchteling. Maar de immigratiedienst vermoedt fraude en vervangt dat jaar de dna-test voor intensieve kinderverhoren.
Dat ondervinden de kinderen van Faduma nu aan den lijve. Ze vluchten samen met hun vader naar Ethiopie. Daar wachten ze op de gezinshereniging met hun moeder in Nederland. Maar na een diepgravend interview in een ambassade gelooft de IND de kinderen niet.
VluchtelingenWerk Nederland, Defence for Children een een advocatencollectief van veertig asieljuristen zijn kritisch op de gebruikte verhoormethode. Een aanvraag wordt snel afgewezen bij tegenstrijdigheden in de verklaringen. De organisaties menen dat de tegenstrijdigheden voor een groot deel worden veroorzaakt door cultuur- en taalverschillen. Er wordt volgens hen geen rekening gehouden met het feit dat de immigratiedienst ongeschoolde kinderen interviewt die in een oorlogssituatie hebben geleefd. Veel kinderen zouden dan ook onterecht niet door de test heenkomen, aldus de mensenrechtenorganisaties.
De Vijfde Dag reist samen met asieladvocate Corrien Ullersma naar Ethiopie om de kinderen van Fadumo op te zoeken en onderzoekt de vraag: zijn kinderverhoren wel de juiste manier om fraude te bestrijden?

Bron: http://www.eo.nl/tv/devijfdedag/reportage/de-bekritiseerde-kinderverhoren-van-de-ind/
Law Blogs
Law blog
Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.Bookmark and Share

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator