De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

22 december 2012

Identiteit taalanalist bij contraexpertise Taalstudio (uitspraak rechtbank)

LJN: BY6966, Rechtbank 's-Gravenhage , AWB 11/37993
Datum uitspraak: 04-12-2012
Datum publicatie: 20-12-2012
Rechtsgebied: Vreemdelingen
Soort procedure: Eerste aanleg - enkelvoudig
Inhoudsindicatie: Intrekking. Bewijslast verweerder. Taalanalyse. Identiteit anoniem gebleven tegendeskundige. De bewijslast dat eiser niet uit Afgooye, Zuid-Soedan, afkomstig is ligt bij verweerder. Verweerder is niet in dit bewijs geslaagd, nu taalanalyse en contra-taalanalyse beide zorgvuldig zijn uitgevoerd en de rapportages beide inzichtelijk zijn. Reden voor afwijking van dit oordeel kan zijn dat het niet mogelijk blijft de deskundigheid en professionele onafhankelijkheid van de contra-expert te beoordelen aan de hand van de door de Taalstudio over hem verschafte gegevens. Uit het oogpunt van finale geschilbeslechting en derhalve zonder voorbehoud oordeelt de rechtbank voor een eventueel nieuw intrekkingsbesluit, dat het voor risico van de vreemdeling komt indien de Taalstudio desgevraagd niet binnen een redelijke termijn de identiteit van de contra-expert vertrouwelijk aan verweerder bekend maakt, tenzij de Taalstudio die vertrouwelijkheid op goede gronden onvoldoende gewaarborgd acht.
Vindplaats(en): Rechtspraak.nl

Bij een intrekking ligt de bewijslast bij verweerder terwijl bij een gewone procedure die bij de vreemdeling ligt


Lees de hele uitspraak hier: www.rechtspraak.nl/ljn.asp?ljn=BY6966 voor u conclusies trekt
Law Blogs
Law blog
Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.Bookmark and Share

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator