De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

10 december 2012

Website met informatie voor ongedocumenteerden (illegalen) in Amsterdam

 

Illegaliteit zal strafbaar gesteld worden. Degene die Nederland moet verlaten, en dat niet doet, is op dit moment al in overtreding en kan een hoge boete krijgen. Veel mensen zonder verblijfsvergunning zullen zich om die reden nog meer in de marge van de samenleving terugtrekken. Het gaat om vrouwen en mannen, kinderen en ouderen. Mensen die nooit een verblijfsvergunning hebben aangevraagd, van wie de verblijfsvergunning is verlopen of voor wie geldt dat de aanvraag voor een verblijfsvergunning definitief is afgewezen. Voor mensen zonder verblijfsvergunning die hulp nodig hebben, kan de angst om opgepakt en uitgezet te worden, een belemmering zijn om die noodzakelijke hulp ook daadwerkelijk te zoeken. Bij hulpverleners leeft mogelijk de vraag of hulp bieden aan mensen zonder verblijfsvergunning strafbaar is, of welke diensten en hulp nog wel kunnen worden verleend. Ook iemand die volgens de wet niet in Nederland mag zijn, heeft een aantal basisrechten die zijn verankerd in internationale verdragen. Hulp bieden aan een ongedocumenteerde is niet strafbaar, ook niet onder de aangescherpte wet- en regelgeving.
Drie organisaties hebben het initiatief genomen deze website te ontwikkelen. Als hulporganisaties voor ongedocumenteerden worden zij dagelijks geconfronteerd met de aangescherpte wet- en regelgeving.
ASKV /  Steunpunt Vluchtelingen
Dokters van de Wereld
Wereldhuis

Paspoort Amsterdam paspoortamsterdam.nl

Amsterdam opent site voor illegalen

10 december is 'dag van de mensenrechten'. Op deze dag zal wethouder Maarten van Poelgeest de site ‘Paspoort van Amsterdam, basisrechten voor mensen zonder verblijfsvergunning’ openen.
Dit gebeurt maandag 10 december van 13.45 tot 14.30 uur in de Koffiekamer van het Stadhuis, Amstel 1 in Amsterdam (de inloop is vanaf 13.30 uur). Chris Keulemans zal deze bijeenkomst leiden. BN-ers, raadsleden en vertegenwoordigers van zelforganisaties zoals de Vluchtkerk doen een quiz over de rechten van mensen zonder verblijfsvergunning.
Hiervoor en hierna zullen Lydia Rood, Hedy d'Ancona, Diana Krabbendam, Marijke Shahsavari (CDA), Rik Winsemius (PvdA), Pam de Soete (D’66), Fenna Ulichki (GroenLinks), Marieke van Doorninck (GroenLinks) en Marleen van der Pligt (SP) iemand zonder verblijfsvergunning helpen met het verkrijgen van zijn of haar basisrechten.
Het 'Paspoort van Amsterdam'  beschrijft de basisrechten van mensen zonder verblijfsvergunning en geeft adressen in Amsterdam waar ze terecht kunnen voor advies, hulp en ondersteuning. Het Paspoort geeft o.a. informatie over het recht op medische zorg, juridische bijstand, onderwijs, opvang, werk en bescherming tegen mensenhandel. De dreigende strafbaarstelling van illegaliteit, zorgt ervoor dat mensen zonder verblijfsvergunning minder om hulp durven te vragen. En instanties moeilijker hulp geven.
Vanaf 10 december staat alle informatie op www.paspoortamsterdam.nl
Hiernaast hebben we o.a. Halina Reijn en Tanja Jess  bereid gevonden om die dag via twitter aandacht aan de lancering te besteden. Jan Mulder zal de lancering in DWDD noemen.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: basisrechten@askv.nl


Law Blogs
Law blog
Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.Bookmark and Share

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator