De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

06 december 2012

Tijdelijke migrant 'spekt' schatkist

Uit een studie van SEO Economisch Onderzoek blijkt dat tijdelijke migranten uit de MOE-landen ervoor zorgen dat de schatkist er dit jaar totaal zo'n 354 miljoen euro op vooruit gaat.
Uit de studie blijkt dat een tijdelijke migrant uit de MOE-landen de schatkist 1800 euro meer oplevert, dan hij kost. Enerzijds maken ze gebruik van collectieve diensten zoals openbaar bestuur en veiligheid. Maar anderzijds maken ze geen gebruik van huursubsidie, AOW, zorgtoeslag, bijstand en hypotheekrenteaftrek. Omdat ze wel sociale premies en BTW betalen, levert elke tijdelijke arbeidsmigrant gemiddeld ongeveer 1800 euro op voor de collectieve sector.
Er werkten dit jaar ongeveer 200.00 tijdelijke arbeidsmigranten uit de MOE-landen (Midden- en Oost-Europa) in Nederland, samen goed voor 60.000 arbeidsjaren. De meeste migranten komen uit Polen, op jonge leeftijd, zonder gezin en slechts voor enkele maanden. De arbeidsinput van deze tijdelijke migranten is tweemaal zo groot als die van hun landgenoten die zich voor langere tijd in Nederland gevestigd hebben.
Het rapport van SEO is hier te vinden.
Bron: http://www.sierteeltnet.nl/bloemen-planten/nieuws/schatkist-360-miljoen-rijker-door-seizoenswerkers/
Law Blogs
Law blog
Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.Bookmark and Share

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator