De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

22 december 2012

De asielzoekster die Leers altijd dankbaar zal zijn en meer feedback van de straat

Jaren geleden vluchtte de zus van een vriend van mij uit het Midden Oosten. De vriend overleed en zijn zus zag ik in geen tijden. Totdat we elkaar opeens tegen het lijf liepen in een winkel. Zij vertelde dat ze een verblijfsvergunning had gekregen  "naar aanleiding van beschikking Minister". Dat zijn de gevallen waar de Minister gebruik maakt van zijn inherente afwijkingsbevoegdheid. Volgens haar zegt iedereen "wow dat is heel bijzonder" zodra ze haar pasje zien. Ze is dan ook oud minister Leers heel erg dankbaar dat hij voor haar een uitzondering heeft gemaakt. En om Wilders gelijk de wind uit te zeilen te nemen: ze spreekt inmiddels vloeiend Nederlands en  is druk bezig met een opleiding in de medische hoek zodat ze snel weer een baan heeft.

Een ander geval van positieve feed back was een oude oma ruim boven de pensioen leeftijd die ook uit het Midden Oosten was gevlucht en al jaren een asiel verblijfsvergunning had. Zij vertelde dat ze nu een Nederlands paspoort heeft. Waarop ik zei "En uw .X... paspoort toch?" Oma kan niet zo goed Nederlands dus we praten met veel handen en voeten. Oma maakte op mijn vraag een wegwerp gebaar en zei "Weg! Ik nu hier. Nederlands".

Een paar dagen later raakte ik aan de praat met een marktkoopman die hierheen was gevlucht tijdens de oorlog in Joegoslavie. Het bleek dat hij op het asielzoekerscentrum had gezeten waar ik in 1995 mijn eerste baan had. Meneer sprak vloeiend Nederlands en vertelde dat als hij nu in zijn geboorteland was hij zich er minder thuis voelt dan in Nederland en dat Nederland nu echt zijn thuisland is.

Zo zie je maar dat als iemand wil Nederland echt een nieuw thuis kan zijn waar je je ook helemaal vindt geworteld ondanks dat je ergens anders bent geboren. Maar de taal spreken  en gaan werken zijn HEEL HEEEEEL belangrijk omdat je er anders niet tussenkomt. Ik ken meerdere eenzame moeders die de hele dag TV Thuisland aan hebben staan en eigenlijk hun eigen 80 vierkante meter Irak, Turkije of Marokko in Nederland hebben en verlangen naar contact en iets om hun hersens mee bezig te houden.


Law Blogs
Law blog
Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.Bookmark and Share

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator