VACATURE: Landelijk Bureau VluchtelingenWerk zoekt voor AC Ter Apel een documentalist (m/v)

VluchtelingenWerk Nederland komt op voor de rechten van vluchtelingen en helpt hen bij het opbouwen van een nieuw bestaan in Nederland. Naar schatting ruim 5.000 vrijwilligers en enkele honderden betaalde medewerkers in het land en op het Landelijk Bureau in Amsterdam zetten zich hier dagelijks vol overgave voor in.

De eenheid asielprocedure van de afdeling Asiel van het Landelijk Bureau van VluchtelingenWerk Nederland zoekt, voorlopig voor de periode van één jaar,



twee documentalisten (m/v) beide 36 uur per week

voor het AC Den Bosch - per direct
en voor het AC Ter Apel - per 1 oktober 2010


Wat worden uw hoofdtaken? (zie verderop ook functiebeschrijving en competentieprofiel)
Ondersteunen van de advocatuur in het aanmeldcentrum met landeninformatie, overheidsinformatie en juridische onderwerpen.

Informatie over het werken op locatie
Iedere asielzoeker start de asielprocedure in een aanmeldcentrum (ACX). Hier vindt de eerste beoordeling op het asielverzoek plaats. Het aanmeldcentrum in Ter Apel is het grootste Nederlandse AC. AC Den Bosch opent per 12 juli, na het ingaan van de herziene asielprocedure, voor het eerst haar deuren.


Wat vragen wij van u?

- WO werk- en denkniveau

- Goede schrijfvaardigheden

- Goede communicatieve vaardigheden

- Kennis omtrent rechtsbescherming aan asielzoekers

- Flexibel en stressbestendig

- Pro-actief kunnen handelen

Wat bieden wij u?
Wij bieden goede secundaire arbeidsvoorwaarden volgens CAO Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening en een salaris van maximaal € 3.622,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek.

Heeft u belangstelling?
Uw schriftelijke sollicitatie kunt u vóór 31 juli 2010 richten aan VluchtelingenWerk Nederland, eenheid P&O, t.a.v. Maureen Dijkman, Postbus 2894, 1000 CW Amsterdam, onder vermelding van de functie waarop u reageert. U kunt uw sollicitatie ook e-mailen naar vacatures@Vluchtelingenwerk.nl
Meer informatie
Informatie over de functie kunt u verkrijgen bij:
- Binyam Andebrhan, hoofd Asielprocedure, tel. 020-346 72 36 of mobiel 06–10 88 80 21.
of bij zijn afwezigheid:
- Hiske van den Bergh, seniorconsulent, tel. 020-346 72 74

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.



Functiebeschrijving

1. Het verzamelen en beschikbaar stellen van informatie

Zoekt en verzamelt landeninformatie, overheidsinformatie en juridische informatie, stelt hierover dossiers samen en zorgt voor kennis- en informatieoverdracht die ook voor andere zaken van belang is.
Zorgt voor signalering van belangrijke ontwikkelingen in het AC aan JC en helpdesk, registreert trends en statistische gegevens uit het eigen werkveld.
Levert een bijdrage aan schriftelijke informatievoorziening via de AC-signaleringen en Vluchtweb.
Helpt de advocatuur met het verbeteren van zoekvaardigheden op VluchtWeb en ecoi-net.
Informeert pro-actief de advocatuur in het AC over de meest relevante ontwikkelingen op het gebied van landeninformatie en toelatingsbeleid.
2. Het ondersteunen van de rechtsbijstand in het AC.

Beantwoordt adequaat en snel vragen van rechtshulp in AC-zaken over landeninformatie, overheidsinformatie en juridische onderwerpen.
Zorgt voor een goede doorgeleiding van vragen die zelf niet zijn te beantwoorden naar de Helpdesk van VluchtelingenWerk Nederland.
Zorgt voor een registratie van de gestelde vragen en de zaken die pro-actief zijn ondersteund.
Ondersteunt advocaten in het AC pro-actief in individuele AC-dossiers, onder andere door het analyseren van dossiers en aanleveren van de benodigde informatie.
Is aanwezig bij het dagelijkse zaaksoverleg van advocaten en pakt hieruit voorkomende relevante vervolgvragen op ter afhandeling.
Werkt op het AC nauw samen met de JC en de dagvoorzitter in het AC, houdt regelmatig afstemmingsoverleg voor een goede inhoudelijke uitwisseling en uniforme werkwijze.
Signaleert en analyseert de ontwikkelingen bij de klantgroep en doet hiervan verslag aan de seniorconsulent en het hoofd asielprocedure op het Landelijk Bureau.
Stelt weekverslagen op van de verrichte werkzaamheden.

Competentieprofiel


Flexibiliteit/aanpassingsvermogen
Is in staat te schakelen tussen een groot aantal verschillende aandachtsvelden en belangen. Anticipeert op en past zich snel en gemakkelijk aan aan veranderende inzichten, werkwijzen en omstandigheden. Stelt zich open, initiatiefrijk en gedreven op ten aanzien van organisatieveranderingen. Kan de doelstellingen, prioriteiten als ook de activiteiten aanpassen aan de veranderende omgeving.

Verantwoordelijkheid nemen
Is aanspreekbaar op het eigen gedrag en de resultaten daarvan. Neemt initiatief om resultaten te bereiken en stelt duidelijke prioriteiten. Verantwoordt zich over afwijkend handelen ten opzichte van de afspraken. Is betrokken bij de organisatie door zaken adequaat af te handelen. Heeft de vaardigheid om zelfstandig en autonoom te handelen.

Omgevingsbewustzijn
Laat blijken goed geïnformeerd te zijn over organisatorische, maatschappelijke en politieke ontwikkelingen of andere omgevings- en doelgroepfactoren buiten de organisatie.Is in staat deze kennis effectief en integer te benutten voor de eigen functie of organisatie. Houdt hierbij rekening met culturele aspecten.

Vakkennis
Heeft een opleiding op WO werk- en denkniveau. Heeft actuele kennis van (de situatie in) herkomstlanden van vluchtelingen en asielzoekers. Heeft kennis van actuele juridische ontwikkelingen en activiteiten binnen en buiten de organisatie en kan dit vertalen naar de praktijk. Heeft kennis van kennismanagement, de toepassing van ICT in het algemeen en VluchtWeb in het bijzonder.

Nauwkeurigheid/zorgvuldigheid
Is in staat tot het verzamelen, selecteren, toetsen en analyseren van de juiste informatie, het adequaat registreren van relevante gegevens en het bruikbaar maken ervan voor anderen. Is zorgvuldig in het verstrekken van juiste informatie en informatiebronnen aan anderen en het plaatsen en beheren van informatie op VluchtWeb. Is zeer zorgvuldig in het verrichten van deskresearch.

Zelfstandigheid/initiatief
Werkt volgens eigen prioriteitstelling en inzicht. Zorgt zelf proactief voor de selectie van relevante informatie/gegevens voor de verschillende doelgroepen om de markt goed in beeld te brengen. Signaleert ontwikkelingen en ontplooit zelfstandig initiatieven ter realisatie van de doelstellingen van de functie en ter verbetering/vernieuwing van werkprocessen.

Klantgerichtheid
Is in staat zich te verplaatsten in de positie van de klant en in te spelen op en te luisteren naar diens behoeften en vragen. Toont een service- en kwaliteitsgerichte houding. Komt gemaakte afspraken na. Toont een pro actieve houding in het overdragen van kennis en informatie aan de verschillende doelgroepen.

Gespreksvaardigheid
Is in staat specialistische informatie in begrijpelijke taal aan interne en externe klanten van verschillend niveau over te dragen. Kan vakinhoudelijke telefonische vragen helder beantwoorden. Kan op het eigen vakgebied voorlichting en training geven en presentaties voor verschillende doelgroepen verzorgen.

Schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid
Is in staat tot het schrijven van inhoudelijke antwoordbrieven, artikelen, samenvattingen en handleidingen. Kan heldere rapportages en notities opstellen. Kan inhoudelijke berichten opstellen voor onder meer VluchtWeb.

Samenwerking
Is in staat binnen het eigen team werkzaamheden af te stemmen en relevante informatie over te dragen. Kan zich daarbij inleven in de situatie van collega’s. Kan zich inleven in de informatiebehoefte van de doelgroepen en de eigen werkzaamheden daarop afstemmen. Streeft er daarbij naar de gemeenschappelijke doelstellingen te realiseren met zo min mogelijk wederzijdse irritaties en afstemmingsproblemen.

Bron: http://www.vluchtelingenwerk.nl/betaalde-medewerkers/landelijk-bureau-vluchtelingenwerk-zoekt-voor-ac-ter-apel-een-documentalist-mv.php

Reacties

Populaire posts van deze blog

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

VACATURE Hoor- en Beslismedewerker IND

Met je buitenlandse partner naar Nederland: 20 tips (artikel van Gart Adang op zijn verzoek geplaatst)

Jurisprudentie van deze week zoals besproken in het advocatenoverleg van 18 januari 2024

VACATURE: Operationeel Manager Juridische Zaken IND Den Haag

Boek geeft gezicht aan vluchtelingenproblematiek - hoe een Koerdische Irakees kapper in Leiden werd