De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

02 juli 2010

Minister Donner ondertekent overeenkomst werknemersverkeer met Roemenië

Betere handhaving en goede uitvoering over en weer van sociale zekerheid staan centraal tijdens het werkbezoek van minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid gisteren aan Roemenië. De minister heeft een overeenkomst gesloten over samenwerking met Roemenië bij de handhaving van de sociale zekerheid en controle op onderbetaling en belastingontduiking. Door betere samenwerking en uitwisseling van informatie is handhaving van rechten op sociale zekerheid, zoals WW, voor Roemeense werknemers die terugkeren naar land van herkomst efficiënter.

Minister Donner heeft gisteren de overeenkomst (Memorandum of Understanding) over samenwerking tussen de beide landen met zijn Roemeense collega minister Mihai Constantin Seitan in Roemenië ondertekend. Beide landen hechten eraan om oneerlijke concurrentie door middel van slechte arbeidsvoorwaarden, bijvoorbeeld onderbetaling, te voorkomen. Ook mogen werkgevers en werknemers die wel hun premies en belastingen betalen hiervan niet de dupe worden.

Roemenen hebben er belang bij goed te weten wat in Nederland hun rechten en plichten zijn. Hiermee kunnen de regels beter worden toegepast en slechte arbeidsvoorwaarden effectiever bestreden. SZW heeft speciaal voor Roemenen een informatiefolder ontwikkeld waarin de voorwaarden staan waaronder zij in Nederland mogen werken en wat hun rechten zijn.

Uitvoeringsinstellingen moeten de sociale zekerheidsregelingen goed kunnen handhaven, zowel nu, als in de toekomst wanneer Roemenen op grond van EU-afspraken vrij mogen werken in Nederland. Op dit moment kunnen Roemeense werknemers alleen met een tewerkstellingsvergunning in Nederland aan de slag, er is nog geen vrij werknemersverkeer. Afgesproken is dat die eis in de toekomst vervalt.

Bron: SZW

Publicatiedatum: 2-7-2010

Bron: http://www.agf.nl/nieuwsbericht_detail.asp?id=60142

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator