De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

30 juli 2010

Hoe zit het met de beroepstermijn als de rechtbank de uitspraak wijzigt? (uitspraak Raad van State)

LJN: BN2476, Raad van State , 200907183/1/V2


Datum uitspraak: 21-04-2010
Datum publicatie: 27-07-2010
Rechtsgebied: Vreemdelingen
Soort procedure: Hoger beroep
Inhoudsindicatie: Aanvang beroepstermijn bij gerectificeerde uitspraak
2.4. In dit geval is de termijn op 16 september 2009 geëindigd. Dat de uitspraak van 19 augustus 2009 op 31 augustus 2009 is gerectificeerd en een afschrift van de gerectificeerde uitspraak op 1 september 2009 is verzonden, heeft, anders dan de staatssecretaris in zijn hoger-beroepschrift van 29 september 2009 betoogt, geen nieuwe termijn voor het indienen van het hoger-beroepschrift doen aanvangen. Met de rectificatie is slechts een kennelijke verschrijving in het dictum hersteld en is de beslissing van de rechtbank niet gewijzigd, zodat daarmee geen uitspraak is gedaan. De staatssecretaris heeft het hoger-beroepschrift derhalve niet tijdig ingediend. De omstandigheid dat het dictum niet juist was, stond er niet aan in de weg tegen de uitspraak van 19 augustus 2009 binnen de daarvoor geldende termijn van vier weken hoger beroep in te stellen. Ook overigens zijn geen feiten en omstandigheden gesteld in verband waarmee redelijkerwijs niet kan worden geoordeeld dat de staatssecretaris in verzuim is geweest.


Bron: rechtspraak.nl


Dus altijd gewoon op tijd naar aanleiding van de eerste uitspraak reageren zou ik zeggen en als grief opnemen dat de rechtbank heeft aangegeven te gaan wijzigen en je daarom niet op dat gedeelte kan reageren.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator