De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

30 juli 2010

Uitzettingen Somalië van de baan

Amsterdam, 30 juli 2010 - Gedwongen uitzettingen van Somalische ex-asielzoekers lijken voorlopig van de baan. VluchtelingenWerk Nederland heeft van een van de Somalische ministers vernomen dat de Somalische regering voorlopig niet van plan is zich aan de gemaakte terugkeerafspraken met Nederland te houden. Als reden hiervoor geeft de Somalische minister de verslechterde veiligheidssituatie in Mogadishu en de politiek instabiele situatie daar.

Onenigheid over afspraken
De Somalische minister gaf aan dat de rebellen de laatste tijd weer zeer actief zijn en dat de veiligheidssituatie in Mogadishu slechter is geworden. Ook is er binnen de Somalische regering onenigheid over de gemaakte afspraken met Nederland (de zogenaamde Memorandum of Understanding - MoU). Beide regeringen zullen nieuwe afspraken moeten maken als de situatie stabieler is.

Wachten op duurzame verbetering
''Dat zelfs een van de ministers van Somalië aangeeft dat de veiligheidssituatie in Mogadishu zo verslechterd is en terugkeer nu gewoon echt niet kan, bevestigt wat wij en vele andere organisaties al tijden tegen minister Hirsch Ballin zeggen; mensen nu terugsturen naar Somalië is absoluut onverantwoord'', zegt Trees Wijn, manager Asiel van VluchtelingenWerk. VluchtelingenWerk hoopt dat Nederlandse regering nu ook gaat inzien dat terugkeer naar het door oorlog verscheurde Somalië pas aan de orde kan zijn als de situatie in Zuid en Centraal Somalië duurzaam is verbeterd

Bron: http://www.vluchtelingenwerk.nl/actueel/uitzettingen-somalie-van-de-baan.php

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator