Rechter: "Illegale homo's hebben recht op Kylie Minogue"

Een even opvallende als kleurrijke uitspraak in het Britse Hooggerechtshof, waar de zaak van twee homoseksuele asielzoekers werd behandeld. De rechters vernietigden de beslissing om het duo uit te wijzen, want: "Homo's moeten het recht hebben om naar Kylie Mingue-concerten te gaan."

De asielzoekers, respectievelijk afkomstig uit Iran en Kameroen, hadden voordien hun zaak verloren om in het Verenigd Koninkrijk te mogen blijven hoewel ze hadden aangevoerd dat ze in hun land van herkomst vervolging riskeren. Het Hoogerechtshof zegt nu dat die uitspraak in strijd is met de Conventie voor Vluchtelingen: homo's riskeren zweepslagen in Iran, in Kameroen kan hun geaardheid hen op vijf jaar cel komen te staan.

Kylie, cocktails en vriendinnen
Een van de rechters, Lord Rodger, motiveerde de uitspraak met een praktisch voorbeeld: "Net zoals heteromannen het recht hebben zich te vermaken met rugby, bier en gesprekken over vrouwen met hun makkers, zo moeten homo's het recht hebben om naar Kylie-concerten te gaan, cocktails te drinken en te babbelen over jongens met hun vrienden en vriendinnen."

Gevaarlijke uitspraak, vinden critici. Zij vrezen dat de zaak een 'enorme toename' kan veroorzaken van homoseksuele asielzoekers die naar het Verenigd Koninkrijk willen komen. Minister van Binnenlandse Zaken Theresa May staat echter volledig achter de beslissing: "We sturen géén homoseksuelen terug als dit hen in gevaar brengt", klinkt het.

Bron:  http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/1130379/2010/07/08/Rechter-Illegale-homo-s-hebben-recht-op-Kylie-Minogue.dhtml

Reacties

Populaire posts van deze blog

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

VACATURE: Operationeel Manager Juridische Zaken IND Den Haag

VACATURE: (junior) juridisch medewerker bij advocatenkantoor Everaert

Vraag: Kan ik mijn oude moeder naar Nederland halen?

Met je buitenlandse partner naar Nederland: 20 tips (artikel van Gart Adang op zijn verzoek geplaatst)

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

Het nemen van ethische beslissingen in het migratierecht (wat ook voor NL na de Toeslagenaffaire? )