De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

30 juli 2010

Migrant blijft ongewenst op de Belgische arbeidsmarkt

De werkloosheid bij arbeidskrachten die in het buitenland geboren zijn ligt in België 2,5 keer hoger dan bij de geboren Belgen. Dat schrijft econoom Geert Noels op zijn blog Econoshock op basis van cijfers die de OESO eerder deze week vrijgaf. Met die verhouding van 2,45 scoort België het slechtst van de veertien onderzochte industrielanden. Nederland komt uit op 2,34, Duitsland op 1,87 en Frankrijk op 1,68.In de VS is die ratio 1 op 1.

Het povere resultaat voor België kan verklaard worden door een zeer sterke groei van de immigratie sinds 2000 en de relatief lage werkloosheid bij de in eigen land geboren bevolking", schrijft Noels. "Verder is de economische integratie van de ingeweken arbeidskrachten zeer zwak, deels door een zwak opleidingsniveau, onaangepaste vaardigheden en de hoge loonkosten in activiteiten van lage toegevoegde waarde."

Volgens Noels groeit stilaan een globaal werkloosheidsprobleem en wordt zelfs China vandaag getroffen door werkloosheid. Hij raadt economen aan wat meer aandacht aan het probleem te besteden; in dezelfde mate bijvoorbeeld als ze zich bekommeren om aandelenmarkten, begrotingstekorten en banken.

Bron: http://www.beursduivel.be/nieuws/90461/migrant_blijft_ongewenst_op_de_belgische_arbeidsmarkt

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator