De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

23 juli 2010

Vaak complicaties bij zwangere asielzoekers

Levensbedreigende complicaties treffen zwangere asielzoekers 4,5 maal vaker dan Nederlandse vrouwen. Dat blijkt uit onderzoek van het Leids Universitair Medisch Centrum. Onderzoeksleider professor Jos van Roosmalen wijst naast de communicatieproblemen tussen asielzoekers en zorgverleners naar de moeite die asielzoekers moeten doen om een dokter te bereiken.
Drie weken geleden overleed een zwangere Somalische vrouw die niet naar het ziekenhuis gebracht was in het asielzoekerscentrum in Leersum. „Het is wrang welke enorme barrières we in dit land opwerpen voor deze mensen om toegang te krijgen tot adequate zorg waar ze recht op hebben”, zegt de hoogleraar Veilig moederschap. Door hun vele overplaatsingen gaat bovendien veel informatie over asielzoekers verloren.

Uit het onderzoek over de periode 2004 tot 2006 blijkt dat ernstige problemen zich bij 6.8 op de 1.000 autochtone vrouwen voordoen. Bij migranten met een verblijfsvergunning is dit 8.4 per 1.000 en bij vrouwen in asielzoekerscentra zelfs 31 per 1.000 vrouwen.


Bron: http://www.nrc.nl/binnenland/article2587223.ece/Vaak_complicaties_bij_zwangere_asielzoekers

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator