De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

30 juli 2010

Geen banen voor afgestudeerde allochtonen

Zelfs als je goed opgeleid bent, kom je als allochtoon moeilijker aan werk dan je autochtone studiegenoten. Van alle autochtone hoger opgeleiden is nog geen drie procent werkloos, onder allochtonen is dat acht procent.

Hoe dat komt? "Alle grote bedrijven zijn op zoek naar de beste studenten, die bovendien lid zijn van Minerva-achtige studentenverenigingen. Maar daartoe voelen allochtone studenten zich per definitie niet aangetrokken. Ze zitten niet op hockey, ze roeien niet, ze komen niet uit Laren", zegt Melvin Tjoe Nij, directeur van Young Global People. Dat is een werving- en selectiebureau dat zich speciaal richt op hoog opgeleide allochtonen.

Introductieweek
Onder meer vers afgestudeerde allochtone juristen raken niet makkelijk aan de slag. Ze komen niet automatisch binnen bij de grote advocatenkantoren. "Normaal stuur je je cv op, maar je kunt jezelf niet presenteren", zegt Kiran Besant, die graag advocate wil worden.

Ze heeft van haar allochtone studiegenoten vooral negatieve verhalen gehoord over hoe moeilijk het is om aan werk te komen, ook als je hoge cijfers hebt en ook nog eens twee studies hebt gedaan.

Om de toegang tot de arbeidsmarkt te vergemakkelijken, hield Young Global People deze zomer voor afgestudeerde allochtonen voor het eerst een introductieweek. Tijdens die week werden twaalf getalenteerde allochtone juristen, geselecteerd uit zo'n 160 belangstellenden, voorgesteld aan zeven grote advocatenkantoren. Een buitenkans.

Met resultaat
De advocatenkantoren zijn er blij mee. "We merken dat we als groot advocatenkantoor heel moeilijk met allochtone studenten in aanraking komen", zegt Monique Toorenburg van advocatenkantoor AKD.

Dat is ook niet zo gek als je bedenkt dat de recruiters, mensen die kandidaten werven onder de meest getalenteerde studenten, zelf vrijwel altijd autochtonen zijn die lid waren, of nog steeds zijn, van een studentenvereniging.

De allochtone juristen die aan de introductieweek deelnamen, kregen wel de kans om zich te presenteren. Met resultaat. Ed Wagenmakers, partner bij AKD, is onder de indruk van hun kwaliteit. "Toen het afgelopen was, zei ik tegen mijn linker- en rechterbuurman: die en die zou je zo kunnen aannemen. Ik vond ze namelijk echt heel goed."

Bron: http://nos.nl/artikel/175200-geen-banen-voor-afgestudeerde-allochtonen.html

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator