In Glasgow ben ik naar twee workshops geweest. Eentje ging over onderzoek door studenten en wetenschappers bij Meryhill Integration Network. Penar and Gianluca die voor die organisatie werken hebben een gedragscode voor onderzoekers opgesteld. Kwetsbare groepen als vluchtelingen en illegalen zijn immers mensen die soms tegen het enthousiasme van een onderzoeker moeten worden beschermd. Ook vergeten onderzoekers soms hun resultaten terug te koppelen waardoor een organisatie er niet veel aan heeft te hebben meegewerkt. Penar en Gianluca bevelen ook aan dat studenten en promovendi in hun eindrapport de organisatie via wie het onderzoek is gedaan als partner vermelden. Verder veel over onderzoek doen doorgepraat. Denk aan valkuilen als het naar het gewenste resultaat toepraten.
Die in de morgen gebruikte het Kelso viltsysteem om met een groep over integratie in Glasgow te praten. Dit is een boom maken op vilt en ja het klinkt zweverig maar het is een systeem ontwikkeld door een professor die in Lesotho onderzoek deed. Schijnbaar praten daar vrouwen niet in een mannengezelschap en bij bijeenkomsten heb je altijd kraaiers en muurbloempjes en zo komt iedereen op een vriendelijke manier aan de beurt.
Vanmorgen zelf een workshop vluchtelingenrecht gegeven bij MOOL in Dumfries. Dit is een organisatie die lijkt op een soort onbetaald Vluchtelingenwerk. Ik had nooit gedacht toen ik op het VWO met Engels worstelde dat ik er ooit nog eens les in zou geven.
Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context. Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email