De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

04 juni 2019

VACATURE: Afdelingsmanager Europa en Projecten Dienst Terugkeer en Vertrek


Functie­omschrijving


De afdeling Europa en Projecten van de Dienst Terugkeer en Vertrek  werkt op nationaal, Europees en internationaal niveau aan de bevordering van samenwerking op het gebied van de terugkeer van vreemdelingen. Jij leidt als afdelingsmanager het multidisciplinair team van professionals en speelt een belangrijke verbindende rol in het externe werkveld.
Als afdelingsmanager Europa en Projecten sta je borg voor een goede uitvoering van het terugkeerbeleid. Je bent verantwoordelijk voor de taakuitvoering en resultaten van jouw afdeling. Met de directeur Internationale Aangelegenheden sluit je een managementcontract en je legt periodiek verantwoording af over de behaalde resultaten en het gevoerde personeelsbeleid. Jij staat stevig in je schoenen, bent direct en besluitvaardig. Binnen je afdeling stuur je op de caseload, manage je op de prestaties, en haal je met jouw coachende stijl van leidinggeven het beste uit de medewerkers. Naast je afdelingstaken geef je ook invulling aan directie- of DTenV-brede trajecten.
In het externe werkveld opereer je met de nodige politiek-bestuurlijke gevoeligheid en toon je je een echter verbinder. Je luistert goed en weet bruggen te slaan naar relevante partners, onder wie het kerndepartement van het ministerie van Justitie en Veiligheid, het ministerie van Buitenlandse Zaken, de Europese Commissie, Europese agentschappen, Europese partnerorganisaties, de Internationale Organisatie voor Migratie en het maatschappelijk middenveld. Intern heb je aandacht voor de mensen met wie je werkt en neem je hen met enthousiasme en overtuigingskracht mee in de noodzakelijke veranderingen binnen de afdeling en de organisatie als geheel.
Als afdelingsmanager geef je ook uitvoering aan het personeelsbeleid en de personeelszorg, onder meer door het voeren van de personeelsgesprekken conform de Gesprekscyclus Rijk. Verder zorg je voor de juiste implementatie van nieuwe wet- en regelgeving, procedures en uitvoeringsregels binnen de afdeling. Je signaleert ontwikkelingen en knelpunten in de uitvoering van het beleid en adviseert de afdeling Strategische Advisering over te nemen maatregelen. Last but not least zet je je in voor de samenwerking en de ontwikkeling binnen de directie Ondersteuning en Voorbereiden Terugkeer en de organisatieontwikkeling van de DTenV als geheel.
 • Je hebt academisch niveau en leidinggevende ervaring.
 • Je hebt ervaring met veranderingstrajecten.
 • Je hebt ervaring met samenwerken op verschillende niveaus, in het bijzonder op het gebied van (inter)nationaal ketenverband.
 • Je hebt kennis van en ervaring met (complexe) bestuurlijke processen, bij voorkeur binnen een uitvoeringsorganisatie en in ketenverband.
 • Je hebt op hoofdlijnen kennis van bedrijfsvoeringaspecten en ervaring met inkoopprocedures en contractoren, en bij voorkeur ook met Europese subsidierichtlijnen.  
 • Je spreekt en schrijft uitstekend Engels (niveau C1). Bij voorkeur beheers je ook een tweede Europese taal, zoals Frans en/of Duits.
 • Je bent een succesvolle netwerker in een complexe en gevoelige context.
 • Je hebt de nodige politiek-bestuurlijke gevoeligheid om met de diverse betrokken partijen samen te werken.
 • Je bent omgevingsbewust, veerkrachtig en gericht op ontwikkeling.
 • Je hebt een oplossingsgerichte kijk op zaken en kunt jouw visie overtuigend overbrengen.
 • Je zoekt actief de samenwerking en co-creatie op en bent daarbij in staat je te verplaatsen in verschillende perspectieven.
 • Je bent integer, hebt zelfinzicht en reflecteert ook met het veld.
 Meer informatie vindt u hier: https://www.werkenvoornederland.nl/vacatures/detail/afdelingsmanager-europa-en-projecten-DTV-2019-0016
Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context. Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator