De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

16 maart 2015

PI Ter Apel houdt open dag op 18 april (VRIS instelling voor illegalen in de strafrechtketen)


TER APEL – Wat gebeurt er allemaal achter de deuren van een gevangenis? Hoe ziet een dag van een gedetineerde eruit? Het antwoord op deze vragen wordt gegeven tijdens de open dag van de penitentiaire inrichting (PI) Ter Apel op zaterdag 18 april.
Belangstellenden die de open dag willen bezoeken, moeten zich wel vooraf aanmelden. Dit kan tot uiterlijk dinsdag 7 april door een mail te sturen naar opendagpiterapel@dji.minjus.nl. Na aanmelding volgt een bevestiging via de mail. Het aantal plekken is beperkt. De minimumleeftijd voor een bezoek tijdens de open dag is twaalf jaar, kinderen vanaf deze leeftijd zijn alleen welkom onder begeleiding van een volwassene.
De PI Ter Apel heeft een capaciteit voor 434 gedetineerden en is de enige gevangenis in de provincie Groningen. De gevangenis fungeert als VRIS-inrichting. VRIS staat voor vreemdelingen in strafrecht. De personen die in Ter Apel in detentie zitten, hebben een strafbaar feit gepleegd, waarvoor ze door de rechter veroordeeld zijn en verblijven illegaal in Nederland (of zijn na hun misdrijf ongewenst verklaard). In samenwerking met de Dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V) worden de vreemdelingen tijdens de detentie voorbereid op een terugkeer naar hun land van herkomst. Daarnaast verblijven er op één van de zes gedetineerdenafdelingen in Ter Apel zogenoemde arrestanten (kortgestraften).
Hoe het dagelijks leven en werken in een gevangenis eruit ziet en hoe een vreemdeling wordt voorbereid op een terugkeer naar zijn land van herkomst én een toekomst zonder criminaliteit, wordt tijdens de open dag getoond door middel van een presentatie en rondleiding. Naast gevangenispersoneel zijn ook medewerkers van de Dienst Terugkeer en Vertrek aanwezig om uitleg te geven en vragen van bezoekers te beantwoorden.
Zie voor meer informatie over de aanmelding www.piterapel.nl.

Bron: http://www.westerwoldeactueel.nl/2015/03/16/pi-ter-apel-houdt-open-dag-op-18-april/
Ξ CG Ξ Laat een reactie achter
Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator