De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

20 maart 2015

België vermijdt rechtspraak door vrouw met hiv papieren te geven


Nigeriaanse met hiv dwingt België op de knieën


Omdat ze hiv heeft, was de Nigeriaanse Stella J. bang dat ze in haar land geen behandeling zou krijgen en vond ze dat België haar papieren moest geven. Ons land vond dat ze moest terugkeren. Maar net voor het Europees Hof voor de Rechten van de Mens een arrest zou vellen, heeft de vrouw papieren gekregen, plus 7.000 euro.

Een aanplakbord in de Nigeriaanse hoofdstad Abuja. Stella J. vreesde dat  ze in haar land niet de nodige zorgen zou krijgen.
Een aanplakbord in de Nigeriaanse hoofdstad Abuja. Stella J. vreesde dat ze in haar land niet de nodige zorgen zou krijgen. belga
Migranten zonder papieren die ook nog eens hiv hebben, maken in ons land nog nauwelijks kans om te worden geregulariseerd. Meestal gaat de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) ervan uit dat er in het land van herkomst een behandeling mogelijk is. Dat veel migranten daarvoor soms honderden kilometers naar een ziekenhuis moeten reizen en dat die niet altijd de juiste medicatie voorradig hebben, doet er zelden toe.
Dat mocht ook de Nigeriaanse Stella J. ­ondervinden. Al in 2007 vroeg ze in ons land asiel

Lees hier verder:  http://www.standaard.be/cnt/dmf20150319_01588688
Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator