De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

26 maart 2015

Inschrijvingsvoorwaarden advocaten 2015. Wijzigingen op gebied van het Vreemdelingenrecht

De belangrijkste veranderingen in de voorwaarden hebben we voor u onder elkaar gezet. Het gaat hierbij onder meer om wijzigingen voor de specialisaties Psychiatrisch Patiëntenrecht, Asiel- en Vluchtelingenrecht en deelname aan het AC-rooster.


Bijlage 2, Asiel- en Vluchtelingenrecht:

  • Artikel 2: De advocaat die niet deelneemt aan het AC-rooster en voorwaardelijk is ingeschreven, moet aan de Raad een verklaring van geen bezwaar en verslaglegging van de begeleiding van de begeleidende advocaat overleggen voor het einde van de periode van voorwaardelijke inschrijving.
  • Artikel 3: De eisen omtrent deelname aan het AC-rooster zijn op een aantal punten nader toegespitst, in het bijzonder: zowel bij deelname aan het asielrooster als bij voortzetting van de inschrijving dient de advocaat voor tenminste 20 asielzaken te worden toegevoegd (was 30 resp. 10 zaken). 
  • Artikel 4: De ingeschreven advocaat moet desgevraagd aan de Commissie Intercollegiale Toetsing dossiers beschikbaar stellen voor onderzoek naar de kwaliteit van de asielrechtsbijstand.

Bijlage 2a, DistributieregelingAC:

Onder punt 5a is een passage opgenomen met de strekking dat advocaten die geen gebruik maken van de distributieregeling niet door de Raad worden gefaciliteerd.
Voor de begeleiding van nieuwe advocaten zijn de eisen iets scherper geformuleerd. Zo dient er na afronding van de begeleiding altijd een verklaring van geen bezwaar te worden overlegd en dienen de zaken waarin begeleiding is gegeven divers van aard te zijn.

 Zie http://www.rvr.org/nieuws/mediators/2015/maart/nwsbrf-3-art-2-belangrijkste-veranderingen-in-de-inschrijvingsvoorwaarden-voor-advocaten-2015.html

Zie ook:  Inschrijvingsvoorwaarden voor advocaten 2015 http://www.rvr.org/binaries/content/assets/rvrorg/nieuws/inschrijvingsvoorwaarden/inschrijvingsvoorwaarden-rvr-advocatuur-2015-versie-1-0-ondertekend.pdf

Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

1 opmerking:

patricia zei

Zeer interessant om te lezen hoor.

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator