De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

18 maart 2015

Lijst met organisaties die vreemdelingen helpen met terugkeer naar het land van herkomst


 • Goedwerk Foundation

  17-03-2015
  Goedwerk Foundation verkeert in de unieke positie om laagdrempelig contacten te kunnen leggen met de doelgroepen via de samenwerking met VluchtelingenWerk Nederland en migranten zelforganisaties.
 • Plan B(e) Better

  19-02-2015
  St. Bridge to Better biedt persoonlijke maatschappelijke en psychosociale begeleiding aan deelnemers ter voorbereiding van hun vertrek naar land van herkomst (of ander terugkeerland).
 • Post Arrival Assistance Armenië

  24-11-2014
  Dit project geeft assistentie aan Armenen die gedwongen zijn teruggekeerd. Het gaat om assistentie in natura met een maximum van 1.000 Euro.
 • Project Utrecht

  16-10-2014
  ex-asielzoekers zonder verblijfsvergunning worden op maat geïnformeerd, geactiveerd, getraind en goed voorbereid op hun vrijwillige terugkeer en worden ondersteund bij hun re-integratie in het land van herkomst.
 • Post Arrival Assistance Oekraïne

  18-09-2014
  Het International Centre for Migration Policy Development (ICMPD) biedt gedwongen terugkeerders naar Oekraïne assistentie aan bij de herintegratie. Dit project wordt gefinancierd door de DT&V en het Europees Terugkeerfonds.
 • Goodwill Homage Afrikaanse gemeenschap

  20-08-2014
  De doelgroep is de Afrikaanse gemeenschap die zonder geldige documentatie in Nederland verblijft. Goodwill Homage Foundation wil iedereen helpen met vrijwillige terugkeer naar en/of herintegratie in het land van herkomst.
 • Return with Talents

  31-07-2014
  Met individuele begeleiding, vaktrainingen en businesstrainingen van Solid Road en begeleiding door Maatwerk bij Terugkeer bereiden de participanten zich voor op herintegratie in hun specifieke situatie in het land van herkomst, met gebruikmaking van in natura assistentie.
 • Project Afrika en Midden Oosten

  08-07-2014
  SHIP levert een significante bijdrage de re-integratie in het land van herkomst voor mensen zonder verblijfsvergunning. SHIP biedt perspectief op resocialisatie door een programma bestaande uit coaching en begeleiding, arbeidsbemiddeling, sociale vaardigheidstrainingen en het bieden van gezondheidszorg.
 • Blik op de Toekomst 3.0

  30-06-2014
  Binnen Blik op de Toekomst 3.0 worden (bijna) uitgeprocedeerde asielzoekers en andere migranten ondersteund en begeleid zowel voorafgaand aan terugkeer als na aankomst in land van herkomst door de betrokkenheid van diverse stakeholders. Daarbij is extra aandacht voor personen met pshychosociale problemen d.m.v. de inzet van een counselor, empowerment en klein-ondernemerschap.
 • Vice Versa 3.0

  26-06-2014
  Het project Vice Versa 3.0 beoogt ondersteuning op maat bij vrijwillige terugkeer naar het land van herkomst.

 • Mobility Centre: Reintegratie Assistentie

  20-05-2014
  Project voor Georgische burgers en staatlozen met recht op verblijf in Georgië die vrijwillig of gedwongen terug zijn gekeerd naar Georgië. Er wordt een persoonlijk reintegratieplan opgesteld samen met de terugkeerder(s).
 • Herintegratie Regeling Terugkeer (HRT)

  30-04-2014
  Vanuit de Herintegratie Regeling Terugkeer (HRT) kan een financiële herintegratiebijdrage van euro 1.750, - per volwassene of (ex-) alleenstaande minderjarige vreemdeling en euro 880,- per minderjarig meereizend kind geboden worden.
 • WereldTools Plus

  18-04-2014
  Het project 'WereldTools Plus' van stichting WereldWijd ondersteunt deelnemers (in natura) met het opzetten van een eigen klein bedrijf om zo spoedig mogelijk na terugkeer weer economisch actief te kunnen worden.
 • Referral Centre for Reintegration (armenie)

  17-03-2014
  Het Referral Centre for Reintegration (RCR) biedt ondersteuning aan Armenen die terugkeren en houdt een actueel overzicht bij van verschillende beschikbare reintegratieprojecten in Armenië.
 • Hair2Care

  19-10-2013
  Solid Road biedt vier ambitieuze (ex-)asielzoekers (m/v) die definitief terug willen gaan een business training in verkoopvaardigheden aan. Als de deelnemer de training succesvol heeft doorlopen ontvangt hij/zij een uitgebreid starterspakket met haarverzorgingsproducten om in het thuisland een eigen bedrijf op te zetten om deze producten te verkopen.
 • Terugkeer naar uw land van herkomst (REAN)

  21-03-2013
  REAN staat voor 'Return and Emigration of Aliens from the Netherlands'. Om in aanmerking te komen voor ondersteuning van vrijwillige terugkeer (zowel financieel als in natura), dient een migrant aan een aantal voorwaarden te voldoen.
 • Temporary Return of Qualified Nationals

  14-12-2012
  Migranten in Nederland die willen meehelpen aan de ontwikkeling van hun herkomstland kunnen zich bij IOM inschrijven. De periode van een tijdelijke uitzending kan variëren van enkele weken tot maximaal drie maanden. Werkgevers met vacatures in de betreffende herkomstlanden kunnen zich ook inschrijven.
 • Vrijwillige Terugkeer met Perspectief (Somalië)

  22-11-2012
  Het project is gericht op het bieden van heldere informatie, creeren van bewustwording en het geven van begeleiding aan de doelgroep om terugkeer naar Somalië vorm te geven.
 • Magnet Project

  07-11-2012
  Het Magnet Project richt zich op Iraakse, werkzoekende vreemdelingen die zelfstandig terugkeren naar Noord-Irak. De Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) biedt counselling en probeert een match te maken tussen de vreemdeling en een potentiële werkgever in Noord-Irak.
 • Mulemba

  07-11-2012
  Het project biedt opvang en herintegratieondersteuning aan Angolese alleenstaande minderjarige vreemdelingen die vanuit Nederland terugkeren naar Angola.
 Mocht een link niet werken kijk dan even hier: http://www.infoterugkeer.nl/projecten/index.aspx?y=&m=&p5=webpagina&p7=2000-01-01&p10=project&select=2Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator