De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

11 maart 2015

Inburgering: Bezoek eens de tentoonstelling over Hollands Landschap

Het Dordrechts Museum treft voorbereidingen voor de tentoonstelling Holland op z’n mooist – Het voorjaar van de Haagse School. Deze tentoonstelling laat bezoekers kennismaken met de Haagse School en toont de wortels en invloeden van de succesvolle kunststroming.


Tijdens deze expositie zijn onder meer topstukken te zien van Jozef Israëls, Willem Roelofs, de gebroeders Maris en Anton Mauve, die zelden worden getoond. Het grote schilderij ‘Dromen’ van Jozef Israëls, dat lange tijd als verloren werd beschouwd, is een van de iconen van de tentoonstelling. Het schilderij werd in 1860 verkocht naar Amerika en pas in 2013 weer herontdekt op een veiling in New York.

Lees meer hier: http://historiek.net/tentoonstelling-over-schilders-hollands-landschap/48656/

De tentoonstelling ‘Holland op z’n mooist. Het voorjaar van de Haagse School’ loopt van 5 april 2015 t/m 6 september 2015


***********************************************

Geen kans om naar het museum te gaan? En toch eens watover Nederlandse schilderkunst willen leren. Wellicht is dan dit boek dat over de schilderkunst in de Gouden Eeuw gaat wat voor u (dus paar eeuwen ouder):


Samenvatting

Auteur: B. Haak
  • Nederlands
  • 536 pagina's
  • Uitgeverij WBOOKS
  • juni 2003

De Hollandse schilderkunst van de Gouden Eeuw is een uitzonderlijk gebeuren in de kunstgeschiedenis geweest, dat blijvende bewondering in de wereld afdwingt. Hollandse schilders in de Gouden Eeuw is een moderne en gevarieerde geschiedschrijving en beantwoordt niet alleen aan de nieuwste wetenschappelijke inzichten, maar is boeiend om te lezen voor allen die thuis willen raken in deze artistiek uiterst interessante periode. Op heldere wijze worden meer dan vierhonderd schilders besproken. Van elk van hen wordt representatief werk afgebeeld. In niet minder dan 1117 reproducties, waarvan 74 in kleur, ontplooit zich voor de lezer de Hollandse samenleving in heel haar verrassende verscheidenheid: schutters en regenten, rijke kooplieden en hun echtgenotes, eenvoudige burgers op hun paasbest, in hun dagelijkse bezigheden of zich vermakend met sport en spel, de drukte van de handelssteden en de havens en het leven op het boerenland, het spelevaren zowel als de scheepvaart naar verre streken.
Hollandse Schilders in de Gouden Eeuw is hét standaardwerk voor iedereen die geïnteresserd is in de kunst en de kunstenaars van de zeventiende eeuw.

Recensie(s)


Er bestaat tegenwoordig door het betrekken van economische en sociale factoren een genuanceerder beeld van de "Gouden Eeuw". In dit overzicht van de zeventiende-eeuwse Nederlandse schilderkunst zijn alle wetenschappelijke inzichten op een voor ieder begrijpelijke manier verwerkt. Na een algemeen historische inleiding volgen hoofdstukjes over de opdrachtgevers en de verschillende onderwerpen (landschappen, portretten etc.); daarna volgen in drie delen (tot 1625, tot 1650 en tot 1680) de schilders, min of meer geordend per stad. Het boek is vlot geschreven en overvloedig in zwart-wit en kleur geillustreerd. Een voorbeeld van een door een autoriteit geschreven boek dat toch voor een breed publiek toegankelijk is.


Hier te koop via deze link: https://partnerprogramma.bol.com/click/click?p=1&t=url&s=4671&f=TXL&url=http%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fp%2Fhollandse-schilders-in-de-gouden-eeuw%2F1001004001842244%2F&name=Schilderkunst En u steunt door het zo te kopen ook nog eens dit weblog want Bol geeft dan een kleine commissie

Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.
Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator