De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

26 maart 2015

"Screen asielzoeker al buiten Europa"

 De auteur is speciale vertegenwoordiger van de VN-secretaris-generaal voor internationale migratie en ontwikkeling. Hij was eerder directeur van de Wereldhandelsorganisatie, Europees commissaris voor mededinging en procureur-generaal van Ierland. 

 

Screen asielzoeker al buiten Europa -  beeld AFP Niet langer mag Europa bootvluchtelingen laten verdrinken. We moeten asielzoekers daarom al gaan beoordelen voordat ze de oversteek wagen, stelt Peter Sutherland.
Vorig jaar overleden er 3500 vluchtelingen bij hun oversteek over de Middellandse Zee. In totaal waagden vorig jaar meer dan 190.000 mensen de gok om de grens over te steken die intussen de gevaarlijkste grens ter wereld is geworden. Sommige mensen deden dit omdat ze op zoek waren naar beter betaald werk. Maar veel van hen waren werkelijk op de vlucht voor oorlog of geweld en dat is te zien aan hun herkomst: de meerderheid kwam uit Eritrea en Syrië. Een groot deel was al door de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR officieel erkend als vluchteling, in de landen waar ze het eerste aankwamen.
Het is tijd dat de Europese Unie de discussie over de bootvluchtelingen gaat scheiden van het bredere immigratiedebat, ook in taalgebruik. Het gaat hier niet over het al dan niet toelaten van mensen die werk zoeken, het gaat over de verplichtingen die Europa heeft in het kader van het internationaal recht.

Beleid mislukt

De bootvluchtelingencrisis is direct te wijten aan het beleid van de EU en haar lidstaten. Pogingen om vluchtelingen te ontmoedigen, hebben geen effect gehad. Ze hebben alleen de weg daarheen willekeuriger en gevaarlijker gemaakt. Ondanks de roep van de mediterrane landen om een gezamenlijke aanpak gebeurt er weinig.
De meeste vluchtelingen komen terecht in de buurlanden. De UNHCR is daar actief om de mensen in de grootste nood ergens anders heen te brengen. Maar de respons van landen die daarvoor het meest in aanmerking komen, is bedroevend. Erger nog, zelfs mensen die eerder nog gewoon in aanmerking kwamen voor studie- of werkvisa, worden nu geweigerd omdat ze de vluchtelingenstatus hebben.
Het heeft geen enkele zin om mensen eerst hierheen te laten komen (waarbij ze een woestijn moeten doorkruisen, vaak misbruikt worden door smokkelaars, verkracht worden of hun vrienden zien sterven) voordat ze een asielverzoek mogen indienen. Dat is wreed en onmenselijk.

Lees verder in het Reformatorisch Dagblad voor de rest van dit lange artikel: http://www.refdag.nl/opinie/screen_asielzoeker_al_buiten_europa_1_900109

Dat VVD plan heeft dus ook buiten Nederland mensen die er de zin van inzien.

Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator