De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

27 maart 2015

VACATURE: Stagiaire bij UNICEF NederlandUNICEF Nederland is per april 2015 op zoek naar een

Stagiair(e) team
Kinderrechten

(24 uur per week, voor 6 maanden)

Over UNICEF

UNICEF heeft een opdracht: ervoor zorgen dat elk land de rechten van kinderen, die zijn vastgelegd in het Verdrag voor de Rechten van het Kind, respecteert en naleeft. Dit is de mooiste opdracht die je kunt krijgen en die UNICEF samen met regeringen, bedrijven, particulieren en kinderen zelf op de best mogelijke wijze wil vervullen.


UNICEF beschermt de rechten van kinderen wereldwijd, dus ook in Nederland. De afdeling
Kinderrechten is hiervoor verantwoordelijk. Deze afdeling werkt aan beleidsbeïnvloeding van het Nederlandse jeugdbeleid als ook het door Nederland gevoerde buitenlandbeleid. Dit doen we zelfstandig en in coalitieverbanden. Eén van de kernactiviteiten van UNICEF Nederland is het monitoren van de naleving van het Internationaal Verdrag inzake de
Rechten van het Kind (IVRK) door de Nederlandse overheid. Door middel van onderzoek,
jongerenparticipatie en pleitbezorging vervult UNICEF Nederland deze taak.


De functie

Project assistentie bij het internationale UNICEF project Child Notices. UNICEF Nederland werkt samen met UNICEF België en UNICEF Zweden om vijf landenrapporten (Child Notices) te maken waarin de situatie van kinderen in landen van herkomst wordt beschreven. Dit zijn landen waar vreemdelingenkinderen vandaan komen. Deze landenrapporten zijn bedoeld om meer informatie te geven over de positie van kinderen die naar Europa gevlucht of verhandeld zijn. Informatie over het project is hier te vinden. Je helpt onder andere met het doen van landenonderzoek, het organiseren van een Europese conferentie en het organiseren en notuleren van stuurgroepvergaderingen.
Meedenken en meehelpen bij de organisatie van Kleine Prinsjesdag. UNICEF organiseert ieder jaar Kleine Prinsjesdag; een debat in de Ridderzaal in Den Haag tussen jongeren en Tweede Kamerleden. Dit jaar vindt Kleine Prinsjesdag plaats op 11 september. Voorafgaand aan het debat in de Ridderzaal wordt in het voorjaar een landelijke debatwedstrijd georganiseerd tussen debatteams van verschillende middelbare scholen. Je helpt bij het maken van lesmateriaal, het trainen van de debatteams en de organisatie van Kleine Prinsjesdag.
Naast bovenstaande werkzaamheden, vragen we je om mee te helpen met diverse werkzaamheden van het team Kinderrechten. Het gaat bijvoorbeeld om het uitzoeken van Juridische informatie en het volgen van politieke debatten en ontwikkelingen op het werkgebied van team Kinderrechten. Ook schrijf je mee aan standpuntdocumenten en denk je mee over de regeringssessie met het VN-Kinderrechtencomité in mei.

Informatie over het team kun je vinden via: www.unicef.nl/wat-doet-unicef/kinderrechten/

Dit vragen we

Je bent aantoonbaar betrokken bij de rechten van kinderen;
Je bent een WO student Recht, Politicologie of Internationale Betrekkingen met kennis van kinderrechten en communicatief sterk;
Je bent zelfstandig, flexibel (geen 9 - 5 mentaliteit) en kunt goed organiseren;
Je bent beschikbaar voor zes maanden (april-september) voor minimaal 24 uur per week.

Dit bieden we jou

Een interessante functie in een dynamische, internationale organisatie. Je werkt vanuit het kantoor van UNICEF in Voorburg. Je krijgt de kans veel te leren, een groot netwerk op te bouwen en nieuwe dingen te ontdekken. Er is een geringe stagevergoeding.

Meer informatie en reacties

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Majorie Kaandorp van het team Kinderrechten via mkaandorp@unicef.nl. Je reactie, waarin je duidelijk aangeeft waarom juist jij een geschikte kandidaat voor deze stageplaats bent, kun je inclusief je cv tot en met vrijdag 27 maart 2015 sturen naar Majorie Kaandorp.

Onze maatschappij is kleurrijk en UNICEF Nederland is dat ook. UNICEF streeft ernaar dat haar medewerkers een afspiegeling zijn van de samenleving en het internationale karakter van de organisatie. Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator