De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

18 maart 2015

Hulp bij terugkeer naar het land van herkomst: De Goedwerk Foundation


Goedwerk Foundation

Doelgroep:
Vreemdelingen (ex-asiel, regulier, illegaal) die ondersteuning behoeven bij vrijwillige terugkeer naar het land van herkomst.

Ondersteuning:
Goedwerk Foundation ondersteunt vreemdelingen die willen terugkeren met het volgende.
 • Motiverende intakegesprekken (counseling).
 • Het wegnemen van obstakels voor terugkeer.
 • Het regelen van reisdocumenten.
 • Het onderhouden van contacten met ambassades en consulaten.
 • Voorbereiden op terugkeer (informatie, empowerment en training).
 • Trajectkeuze en uitvoering hier van in het land van herkomst (opzetten van eigen onderneming, ondersteuning bij zoeken naar een baan, beroepsgerichte training of het aanschaffen van materialen om een nieuw bestaan op te bouwen).
 • Ondersteuning in het land van herkomst (nazorg en begeleiding bij herintegratie).
 • Nazorg (incidenteel wordt een aantal terugkeerders gemonitord).
Voorwaarden:
Voor deelname komen de volgende categorieën vreemdelingen in aanmerking.
 • Vreemdeling die ooit asiel of regulier verblijf in Nederland heeft aangevraagd.
 • Vreemdeling die mee wil werken aan terugkeer.
 • Vreemdeling die ongedocumenteerd in Nederland verblijft.
 • Vreemdeling die een V-nummer heeft of krijgt.
Duur van het project:
Vanaf 01 oktober 2014 tot en met 01 oktober 2015
Samenwerkingsverbanden:
Goedwerk Foundation werkt nauw samen met de Dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V), Internationale Organisatie voor Migratie (IOM), migranten zelforganisaties, Ambassades en consulaten, Gemeente Amsterdam, Vluchtelingen Werk Nederland en in het buitenland gevestigde bedrijven.
Overige bijzonderheden:
Goedwerk Foundation verkeert in de unieke positie om laagdrempelig contacten te kunnen leggen met de doelgroepen via de samenwerking met VluchtelingenWerk Nederland en migranten zelforganisaties. Daarnaast heeft Goedwerk Foundation een uitgebreid netwerk met onder meer bedrijven die, al dan niet door de Nederlandse overheid gesubsidieerd (ministerie van Buitenlandse Zaken), zaken doen in met name West en Oost Afrika. Deze contacten worden benut om de terugkeerder aan een baan te helpen.
Landen:
Afghanistan, Albanie, Algerije, Angola, Armenie, Azerbeidzjan, Bangladesh, Benin, Bolivia, Burkina Faso, Burundi, Centraal-Afrikaanse Republiek, China, Colombia, Congo, Ecuador, Eritrea, Ethiopie, Filipijnen, Gabon, Gambia, Georgie, Ghana, Guinee, Guinee-Bissau, India, Indonesie, Irak, Iran, Ivoorkust, kaapverdie, Kameroen, Kazachstan, Kenia, Kirgizie, Kosovo, Libanon, Liberia, Macedonie, Mali, Marokko, Moldavie, Mongolie, Nepal, Niger, Nigeria, Oeganda, Oekraine, Oezbekistan, Pakistan, Rusland, Rwanda, Senegal, Servie, Sierra Leone, Somalie, Sri Lanka, Sudan, Suriname, Syrie, Tadzjikistan, Tanzania, Togo, Tunesie, Turkije, Turkmenistan, Vietnam, Zambia, Zimbabwe, Zuid-Sudan
Thema:
Ex-asielzoekers, Gezinnen, Vrijwillige terugkeer en zelfstandig vertrek, Alleenstaande minderjarige vreemdelingen (amv)

 Zie: http://www.infoterugkeer.nl/projecten/Projectdetails/goedwerk-foundation.aspx?cp=128&cs=61532&paging=true

Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator