De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

09 juli 2016

VACATURE: Kwartiermaker Project Opstart Participatietraject te Rotterdam

Betaald, Rotterdam
We zijn per direct op zoek naar Kwartiermaker Project Opstart Participatietraject (36 uur/week) voor 3 tot 6 maanden in Rotterdam.
De komst van nieuwe statushouders en de opening van een nieuwe opvanglocatie in de gemeente Rotterdam, vragen om een goede organisatie op het gebied van huisvesting en integratie. De Gemeente Rotterdam heeft VluchtelingenWerk de opdracht gegeven om hierin de regisseursrol te vervullen. VluchtelingenWerk coördineert het proces van intake tot individueel plan van aanpak en ziet toe op een succesvolle afronding. We werken intensief samen met lokale organisaties om statushouders te verbinden met de wijken door middel van activiteiten en het opbouwen van een eigen sociaal netwerk.

Kwartiermaker Participatietraject

Alle statushouders zijn verplicht om de participatieverklaring te tekenen. Voorafgaand aan de ondertekening, vinden er workshops plaats gedurende 2 dagdelen.  Het gaat om een nieuw project dat wordt gestart waarbij VluchtelingenWerk de taak heeft dit in goede banen te leiden. Als kwartiermaker ben jij verantwoordelijk voor een succesvolle start van dit project. Samen met de gemeente Rotterdam en je collega’s in de deelgebieden zorg je ervoor dat statushouders in eigen wijk het participatietraject volgen en succesvol afsluiten met een ondertekening.  Je ontwikkelt een plan om dit project op te starten, coördineert de uitvoering en zorgt voor implementatie in de organisatie. Om dit te realiseren werk je nauw samen met verschillende partners. Je legt proactief contacten en onderhoudt dit netwerk nauwkeurig.  Je zet je communicatieve vaardigheden in om samenwerkingen op te starten en te verbeteren.

Je bent verantwoordelijk voor:

 • het succesvol opstarten van de participatietrajecten in alle deelgebieden van de gemeente;
 • het onderzoeken van de voorwaarden voor succesvolle participatiebijeenkomsten;
 • het opstellen en uitvoeren van een plan van aanpak;
 • het coördineren van de uitvoer van dit plan gedurende de opstartfase;
 • het aangaan en onderhouden van samenwerkingsrelaties met lokale partijen en de gemeente Rotterdam;
 • het verzorgen van een correcte en complete overdracht na afronding van het project.

Onze ideale collega

We zijn op zoek naar een bruggenbouwer, die door samenwerking met collega’s en lokale partners zijn of haar doelen weet te bereiken. Een ondernemende idealist die op professionele en eigentijdse wijze invulling geeft aan de functie.  Je durft initiatief te nemen en denkt proactief mee over de ontwikkeling en verbetering van ons werk. Je onderschrijft de missie en werkwijze van VluchtelingenWerk en brengt die actief over naar je netwerk. Gezien het belang van lokale samenwerking ben je vertrouwd met de Rotterdamse aanpak en dynamiek. We vragen je dan ook alléén te solliciteren als je volledig voldoet aan dit profiel:
 • Je hebt minimaal een afgeronde HBO-opleiding.
 • Je hebt aantoonbare ervaring in een soortgelijke functie.
 • Je bent per direct beschikbaar.
 • Je hebt een pioniersmentaliteit en krijgt aantoonbaar snel en succesvol projecten van de grond.
 • Je bent een netwerker en beschikt over een groot en relevant netwerk in de gemeente Rotterdam. 
 • Je bent een organisator en schakelt makkelijk tussen bestuurlijk en operationeel niveau.

Wij bieden je:

Een uitdagende nieuwe functie in een lerende organisatie die continu in beweging is. Je werkt samen met bevlogen professionals en bouwt mee aan de toekomst van onze organisatie en de dienstverlening aan asielzoekers, vluchtelingen en statushouders. We bieden een tijdelijke aanstelling voor de duur van één jaar met kans op verlenging. Salaris conform CAO Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening schaal 9 met een maximum salaris van Є 3.809,- per maand op basis van fulltime inzet en afhankelijk van vooropleiding, kennis en ervaring.

Is deze vacature echt iets voor jou?

Stuur je CV en korte motivatie voor  dinsdag 12 juli 2016 12.00 uur naar vacature-zuidwest@vluchtelingenwerk.nl  o.v.v. Kwartiermaker Participatietraject. Na de eerste selectie vindt een telefonische intake plaats. Op basis hiervan selecteren we de kandidaten voor de sollicitatiegesprekken op 22
juli 2016. De vacature wordt intern en extern uitgezet. Meer weten over deze functie? Neem contact op met Ron Crone (Regiomanager ) via 06-19208917.

 Hier gevonden: http://www.vluchtelingenwerk.nl/zuidwestnederland/vacatures/kwartiermaker-project-opstart-participatietraject

Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator