De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

09 juli 2016

Familiehereniging vertraagd om asielstroom te temperen schrijft Volkskrant

 
© ANP

Familiehereniging vertraagd om asielstroom te temperen

Nota met maatregelen tegen 'verhoogde instroom'

Het vertragen van de procedure voor nareizende familieleden van vluchtelingen, is volgens de overheid een bruikbare methode om het aantal binnenkomende vreemdelingen te beperken. Door een 'rem' op nareizigers en het 'laten oplopen van de behandelduur' kunnen asielzoekerscentra worden ontlast.

Dat staat in ambtelijke stukken die de Volkskrant in bezit kreeg via een beroep op de Wet openbaarheid bestuur. Na deze rapportages heeft het kabinet in november 2015 besloten de beslistermijn voor familiehereniging te verlengen van 6 naar 9 maanden. De IND ontkent dat deze maatregel is bedoeld om asielzoekers af te schrikken. De verlenging was volgens de dienst noodzakelijk wegens de hoge werkdruk.

Asielzoekers met een erkende status mogen in principe hun achtergebleven gezin naar Europa halen. Veel alleenreizende mannen hopen zo hun gezin een gevaarlijke bootreis te besparen. Nederland stond bij migranten bekend als een land waar het gezinsherenigingsproces relatief snel verloopt, wat het tot een aantrekkelijke bestemming maakte voor mensen met een achtergebleven gezin.

Ga naar de Volkskrant en lees de rest van het artikel: http://www.volkskrant.nl/binnenland/familiehereniging-vertraagd-om-asielstroom-te-temperen~a4335658/?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=shared%20content&utm_content=free

Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator