De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

09 juli 2016

Uitspraak over beschikbaarheid van medicijnen in land van herkomst #vreemdelingenrecht #medisch


ECLI:NL:RBDHA:2016:7409 Rechtbank Den Haag, 04-07-2016, AWB 16/343

Datum uitspraak:
04-07-2016
Datum publicatie:
05-07-2016
Rechtsgebieden:
Vreemdelingenrecht
Bijzondere kenmerken:
Eerste aanleg - enkelvoudig
Vindplaatsen:
Rechtspraak.nl
Inhoudsindicatie:
Afwijzing aanvraag voor verlening van een verblijfsvergunning regulier voor bepaalde tijd onder de beperking ‘medische behandeling’. Eiser is in mei 2014 in Nederland een niertransplantatie ondergaan. Het BMA heeft op 6 juli 2014 en op 2 juli 2015 advies uitgebracht aan verweerder. Het uitblijven van de behandeling/medicatie zou leiden tot een medische noodsituatie op korte termijn echter in Armenië is de behandeling en de vereiste medicatie aanwezig. Verweerder heeft vervolgens, naar aanleiding van een door eiser overgelegde brief van 20 januari 2016 van de desbetreffende apotheek in Yerevan, een aanvullende vraag gesteld aan het BMA. Uit de aanvulling van het BMA van 19 april 2016 blijkt dat het middel Advagraf in september en december 2015 niet in Armenië beschikbaar was (in tegenstelling tot wat is aangegeven in de eerdere BMA-adviezen). Onder deze omstandigheden heeft verweerder niet onder verwijzing naar de BMA-adviezen van 6 juli 2014 en 2 juli 2015 het bezwaar van eiser ongegrond kunnen verklaren. Immers - ook al is dat achteraf - is gebleken dat - anders dan deze BMA-adviezen vermelden - ten tijde van het bestreden besluit het middel Advagraf niet (voldoende) beschikbaar was. Het beroep is gegrond. De rechtbank ziet geen reden de rechtsgevolgen van het te vernietigen besluit in stand te laten zonder nadere toekomstige garanties van verweerder over de beschikbaarheid van deze medicatie. Daarbij betrekt de rechtbank dat verweerder desgevraagd ter zitting heeft aangegeven zich bij uitzetting van eiser niet meer te vergewissen van de beschikbaarheid van deze medicatie in het land van herkomst dan wel anderszins garanties biedt dat eiser hierover kan beschikken.
 Hier staat de hele uitspraak: http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ECLI:NL:RBDHA:2016:7409

Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator