De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

09 juli 2016

Afwijzing asielaanvraag Chinese christenen roept vragen op

Als leden van een –verboden– huisgemeente ondervonden ze naar eigen zeggen in China grote problemen. Wanneer Chinese christenen in Nederland asiel aanvragen, leidt dat echter lang niet altijd tot een verblijfsvergunning.
Op het totaalaantal asielzoekers vormen Chinezen een kleine minderheid. In 2015 kreeg de IND 206 eerste asielaanvragen van mensen uit China (inclusief Hongkong) te verwerken. Hoeveel van hen christen zijn, is onbekend, omdat de IND dat niet bijhoudt.
Vrouwenwerker Flora van Wendel van stichting Gave, die ker-
ken en christenen toerust voor het werk onder vluchtelingen 
en asielzoekers, ontmoette de afgelopen twee jaar zestien Chinese christenen. Een van hen kreeg een verblijfsvergunning. Twee hebben nog een asielprocedure lopen. Bij de andere dertien liep de asielaanvraag uit op een definitieve afwijzing van de IND.
De vrouwen waren allen betrokken bij –verboden– Chinese huisgemeenten. Van de IND krijgen ze, aldus Van Wendel, veelal te horen dat ze niet kunnen bewijzen dat ze als christenen ernstige problemen hebben ondervonden. Uit angst voor de gevolgen bij terugkeer, verblijven de meesten nu illegaal in Nederland.
Asieladvocaat mr. Frans Willem Verbaas kent één voorbeeld van een Chinese christen uit de provincie Fujian die recent een verblijfsvergunning kreeg, naast enkele van wie de aanvraag werd afgewezen. „De persoon die een status kreeg, behoorde tot de protestantse stroming Mengtou Pai die voorkomt op de lijst ”evil cults” (kwade sekten) van de Chinese overheid. Er zijn in China echter ook veel verboden kerken en gemeenten die niet op de zwarte lijst staan. Dit kan meespelen bij de afwijzing van een asielaanvraag.”

Lees hier verder in het AD: http://www.rd.nl/afwijzing-asielaanvraag-chinese-christenen-roept-vragen-op-1.1104434
Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator