De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

24 juli 2016

Worden er nog wel mensen uitgezet naar Turkije?

Ik las in een krant dat er bij uitleveringen wel heel kritisch wordt gekeken na de poging tot staatsgreep of er wel zal worden uitgeleverd. Maar hoe zit het met het uitzetten van illegalen?

UPDATE:

Den Haag, 21 juli 2016

De onzekere situatie in Turkije zorgt voor ongerustheid onder Nederlandse rechters. Een aantal van hen heeft besloten Turkse verzoeken om rechtshulp of uitlevering van mensen uit te stellen of – waar dat voorheen misschien niet nodig leek – op zitting te laten komen.

Rechtsstaat

Rechters worden geconfronteerd met berichten dat sinds de mislukte staatsgreep in Turkije op grote schaal mensen worden opgepakt of uit hun functie ontheven. Dat laatste geldt ook voor bijna 3.000 rechters en officieren van justitie. De onzekerheid over de naleving van principes van de rechtsstaat brengt Nederlandse rechters ertoe extra voorzichtig te zijn. 

Begrip

De Raad voor de rechtspraak, die veel vragen krijgt over de gang van zaken, heeft begrip voor de zorgen die onder rechters leven en kan zich voorstellen dat zij Turkse verzoeken om rechtshulp of uitlevering zeer zorgvuldig beoordelen, met inachtneming vanzelfsprekend van de geldende wetten en verdragen. De Raad heeft overigens geen bemoeienis met rechterlijke uitspraken. Het is aan individuele rechters te beslissen over uitlevering of rechtshulp aan Turkije, en dat oordeel goed te motiveren.

https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Raad-voor-de-rechtspraak/Nieuws/Paginas/Rechters-voorzichtig-met-verzoeken-Turkije.aspxInteressant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

ereader

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator