De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

28 juli 2016

VVD wil migrant pas na tien jaar Nederlands paspoort geven


Door: Nicole Besselink − 27/07/16, 22:09
© anp. VVD-Kamerlid Malik Azmani.
De VVD wil de lat hoger leggen voor nieuwkomers die Nederlander willen worden. Anders stelt de Nederlandse nationaliteit niets meer voor en dreigt de samenleving te ontwrichten, stellen de liberalen.
Nieuwkomers moeten pas na tien jaar verblijf een Nederlands paspoort kunnen aanvragen. Dat stelt VVD-Kamerlid Malik Azmani in een gesprek dat morgen in Trouw staat. De senaat buigt zich na de zomer over een wetsvoorstel om de naturalisatietermijn van vijf naar zeven jaar te verhogen, maar dat gaat Azmani niet ver genoeg.

'Geen vanzelfsprekend recht'
Het stoort de liberaal mateloos dat migranten na vijf jaar in Nederland een Nederlands paspoort kunnen aanvragen, ook als zij de taal nog niet goed machtig zijn, zich de Nederlandse normen en waarden nog niet hebben eigengemaakt of deze juist verwerpen. "Het paspoort moet geen vanzelfsprekend recht zijn. Je moet één van ons willen zijn."

De verlenging van de naturalisatietermijn van vijf naar zeven jaar - een afspraak uit het regeerakkoord - ziet Azmani als stap in de goede richting, maar hij acht ook die periode te kort om de Nederlandse samenleving echt goed te leren kennen. Nederland zou een voorbeeld moeten nemen aan landen als Italië en Spanje die al een grens van tien jaar hanteren, meent hij. Dat is de uiterste termijn die internationale verdragen toestaan.

Azmani ziet de Nederlandse nationaliteit als de 'hoofdprijs' van de samenleving. Daar moeten nieuwkomers stap voor stap naartoe werken. "Je moet ingroeien in de samenleving. Je invechten. Dan pas bouw je rechten op. Je moet eerst laten zien of je iets te bieden hebt in plaats van meteen je hand op te houden."
 Lees hier verder in Trouw: http://www.trouw.nl/tr/nl/4500/Politiek/article/detail/4347334/2016/07/27/VVD-wil-migrant-pas-na-tien-jaar-Nederlands-paspoort-geven.dhtml


Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Sale kinderkleding

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator