De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

05 juli 2016

Veel Syrische en Iraakse asielzoekers vertrekken weer uit Nederland

Sinds november vorig jaar hebben zeker 400 Syrische en Iraakse vluchtelingen aangegeven weg te willen uit Nederland.
Opvallend is van dat de meerderheid van deze groep de asielprocedure nog niet eens is gestart. Dat blijkt uit cijfers van de Dienst Terugkeer en Vertrek die BNR heeft opgevraagd.

'Het is opvallend dat mensen die in feite een verblijfsvergunning kunnen krijgen - eigenlijk is dat wel zeker - toch besluiten terug te keren voordat die verblijfsvergunning er is. Of als ze die net hebben gehaald, toch in vertwijfeling terugkeren', zegt John van Tilborg, directeur van INLIA, de interkerkelijke hulporganisatie voor asielzoekers.
Volgens Van Tilborg duurt voor veel vluchtelingen de termijn om hun gezin te laten overkomen, te lang. De beslistermijn hiervoor is onlangs met 15 maanden verlengd. 'Dat is echt funest voor mensen die in vrees en wanhoop zitten of ze hun familie ook in veiligheid kunnen stellen.'
Asielzoekers die vertrekken uit Nederland keren veelal terug naar Turkije, waar hun gezin verblijft.


 Zie de site van BNR: http://www.bnr.nl/incoming/10307435/honderden-vluchtelingen-willen-weg-uit-nederland

Ik kan me zo voorstellen dat veel mensen die uit die landen zijn gevlucht en in Turkije woonden dachten dat ze in een veel betere situatie zouden terechtkomen als ze naar Nederland doorreisden. Immers als erkende vluchteling kreeg je voorrang op de woningmarkt dus binnen een paar maanden hadden mensen een huis en een uitkering en konden gaan nadenken over wat ze nu met hun leven gingen doen. Echter dankzij de grote toestroom van afgelopen zomer - mede geinspireerd door mensensmokkelaars die gouden bergen beloofden en misschien ook wel de Turkse overheid - moeten mensen nu lang wachten tot hun aanvraag is behandeld en de huizen zijn ook op. Bij mij in de stad gaan ze nieuwe woonruimte creeeren voor statushouders. Een soort kubussen van 25m2 met daarin een eigen douche en wc. Net iets luxer dus dan zoals de studenten hier op kamers zitten. Ik kan me voorstellen dat mensen dan denken "dat had ik ook in Turkije dus ik ga maar terug want dan hoef ik ook niet maanden te wachten voor mijn vrouw hier is."Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator