De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

23 juni 2016

VACATURE: Hoor- en beslismedewerker bij de IND

Beschrijving

Over de functie Wanneer je onze selectieprocedure met succes hebt doorlopen word je 5 tot 8 weken intern opgeleid en ingewerkt. Daarna begint je opdracht in de rol van hoor- en/of beslismedewerker bij de IND.

In je functie als hoor- en beslismedewerker maak je een wezenlijk onderdeel uit van het juridische traject dat vreemdelingen, die naar Nederland zijn gekomen, doorlopen. In het bijzijn van een tolk hoor je de vreemdelingen en/of beslis je op aanvragen voor verblijfsvergunningen of verzoeken om het Nederlanderschap. Kennis van het algemeen bestuursrecht (AWB) is gewenst en kennis van vreemdelingenrecht is een sterke pré.

Als hoormedewerker:
• Informeer je vreemdelingen over de procedure
• Hoor je vreemdelingen om inzicht te krijgen in de zaak
• Stel je desgewenst voor om een onderzoek uit te voeren
• Maak je een conceptverslag over de bevindingen
• Verstrek je informatie en advies ten behoeve van de procedure

Als beslismedewerker:
• Beoordeel je of het dossier volledig is en voldoet aan de formele procedureregels
• Onderzoek je de ingediende documenten en analyseer je deze inhoudelijk
• Bestudeer je de relevante beleidsregels, de geldende instructies, de jurisprudentie en relevante ambtsberichten
• Voer je overleg met betrokkenen bij de zaak (IND-medewerkers, gemachtigde)
• Analyseer je het dossier op juridisch-inhoudelijke aspecten en weeg je de in het geding zijnde belangen;
• Stel je eventueel voor aanvullend onderzoek te verrichten
• Stel je wanneer nodig voor (de vertegenwoordiger van) de aanvrager/referent (nader) te horen
• Vorm je je een oordeel over de zaak, stel je na overleg de conceptbeslissing op en laat je deze nakijken en tekenen
• Draag je zorg voor de afhandeling van de beslissing (administratief en procedureel)
• Doe je voorstellen over het vervolgtraject van de behandeling
• Adviseer je diverse instanties (rijksoverheden, gemeenten, werkgevers) over aan de zaak gerelateerde aangelegenheden of verzoeken
• Volg je ontwikkelingen op het gebied van de uitvoering van het beleid, de wet- en regelgeving op het gebied van het vreemdelingenrecht en de uitspraken hierover


Functie-eisen Arbeidsvoorwaarden Yacht biedt goede arbeidsvoorwaarden, zoals een concurrerend salaris en gunstige secundaire voorwaarden, een contract voor bepaalde tijd en legio ontwikkelingsmogelijkheden. Ook na de opleidings- en inwerkperiode voor aanvang van de opdracht, heeft Yacht Legal aandacht voor je persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling. Daarnaast organiseren we met regelmaat netwerk- en kennisbijeenkomsten evenals informele bijeenkomsten.

Heb je interesse en voldoe je aan bovenstaande criteria dan zien we jouw cv en motivatie graag op korte termijn van je tegemoet via de 'solliciteer' button.

Bedrijfsinformatie Onze opdrachtgever is dé toelatingsorganisatie van Nederland en verantwoordelijk voor de uitvoering van het vreemdelingenbeleid. Contactinformatie Voor meer informatie neem je contact op met Annemarie Roscam Abbing - Toet via telefoonnummer +31 0651614269

Werken voor Yacht
Yacht is dé organisatie van en voor professionals. Wij verbinden professionals en organisaties die het verschil willen maken. Ons doel is optimaal resultaat: jou als professional uitdagend werk bieden waarmee jij de organisaties van onze opdrachtgevers blijvend verbetert. Behoor jij tot de beste professionals in jouw vak? Wil je samen met vakgenoten het verschil maken bij toonaangevende organisaties? Dan willen we jou graag leren kennen.

Vereisten

Wat maakt jou een goede hoor- en beslismedewerker bij de IND? Je bent: • flexibel • sterk in oordeelsvorming • integer • klantgericht • resultaatgericht • een teamspeler • goed in plannen en organiseren • leergierig Wat breng je mee aan kennis en...

Kenmerken

Bedrijf
Yacht
Werkuren
Fulltime
Hier staat de vacature: http://vacatures.trovit.nl/listing/hoor-en-beslismedewerker.1qQ1Q1nt2Uu
Goed voorbereid gaan solliciteren:


Hier te koop: Je kunt het boek kopen bij Bol.com middels deze link en zo steun je ons ook nog eens mooi.

Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator