De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

14 juni 2016

Bescherm de yezidi’s, anders vergaat het ze als de Armeniërs


OpinieGebrek aan erkenning van de Armeense genocide heeft een eeuw later een soortgelijke volkenmoord mogelijk gemaakt: die op de yezidi’s door IS. We moeten ons nu voor hen inzetten, meent Ugur Ümit Üngör.

Yezidi’s op de vlucht voor IS in het Sinjar-gebergte in Noord-Irak. Foto Getty Images

Het slaperige Oost-Syrische stadje Der el-Zor aan de Eufraat staat eigenlijk nergens bekend om. Grijze betonnen flats leunen tegen elkaar aan, stof is alomtegenwoordig, de zon schijnt er genadeloos en de rivier stroomt loom door het centrum. Voor Armeniërs wereldwijd is de stad van belang: daar werden ze namelijk in 1915 heen gedeporteerd door de toenmalige Turkse overheid om in de woestijn te sterven.
In Der el-Zor stond daarom ook het belangrijkste herdenkingsmonument van de Armeense genocide. Dit complex bevatte naast een kerk, een museum, een monument, een archief, en een sarcofaag met de stoffelijke resten van veel slachtoffers van die genocide. Elk jaar op 24 april, de herdenkingsdag van de genocide, kwamen Armeniërs bijeen om de massale vernietiging van hun voorouders te gedenken. Een half jaar voor de honderdste herdenking, op 21 september 2014, omsingelde IS het complex en blies het op.

(...)


Ook de vernietiging van de yezidi’s was duidelijk een geval van genocide en wel om ten minste twee redenen. Allereerst was dit een systematisch, vooraf geplande campagne die ideologisch openlijk gerechtvaardigd werd en logistiek grondig georganiseerd was. Ten tweede richtte de vernietiging zich op de abstracte groepsidentiteit.


Lees hier verder in het NRC: http://www.nrc.nl/next/2016/06/14/bescherm-de-yezidis-anders-vergaat-het-ze-als-de-2708415


Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator