De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

16 juni 2016

Mentor statushouders gezocht in Leiden (vacature vrijwilligerswerk)


Mentoren gezocht voor het begeleiden van vluchtelingen/statushouders.
Wij zoeken vrijwilligers in de rol van mentoren die vluchtelingen/statushouders helpen en ondersteunen bij hun inburgeringstraject. Project JA Statushouders (JAS) is onderdeel van de afdeling Werk en Inkomen van gemeente Leiden. Dit nieuwe project heeft een programma ontwikkelt welke de uitstroom van statushouders uit de uitkering bevordert door middel van een actieve aanpak. Het uiteindelijke doel is economische zelfstandigheid en maatschappelijke participatie.
Iedere statushouder in dit traject krijgt een mentor die hem/haar ondersteunt bij het 24x24 programma.
Taken van een mentor zijn:
  • Je ondersteunt te statushouder bij het ontwikkelen van een sociaal netwerk.
  • Je maakt de statushouder wegwijs in de stad.
  • Je biedt een luisterend oor en signaleert soms zaken die je doorgeeft aan de klantmanager.
  • Je vertaalt en herhaalt informatie over het traject.
  • Je stimuleert het spreken van Nederlands.

Praktisch gezien neemt het mentorschap ongeveer 2-3 uur per week in beslag. Een vrijwillige mentor verbindt zich voor minimaal zes maanden aan het project. Tevens is er 6 tot 8 keer per jaar een trainingsbijeenkomst.
Wat neem je mee?
  • Je krijgt de rol van leermeester waarin je je eigen kennis en ervaringen deelt.
  • Je hebt voldoende levenservaring en staat sterk in je schoenen.
  • Je hebt affiniteit met de doelgroep.
Interesse? Op maandag 20 juni is er van 17.30 - 19.00u een informatieavond in DZB (Le Pooleweg 11). Aanmelden kan via L.van.der.vos@leiden.nl of 071-514637

Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator