De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

30 juni 2016

Discussievraag: Zou je al een reguliere aanvraag moeten gaan aanvragen als het lijkt dat asiel het niet gaat worden?

Op het spreekuur had ik deze week een mevrouw die ooit een asielstatus in Nederland had maar waarvan de asielvergunning was ingetrokken omdat het nu weer veilig is daar. Mevrouw heeft echter een ernstige ziekte en volgens haar is er in dat land geen goede medische begeleiding en wordt je vooral volledig sociaal geïsoleerd want men denkt dat je dan een snol bent geweest.

Het blijkt dat nadat het beroep ongegrond was verklaard een nieuwe advocaat een aanvraag heeft ingediend voor een verblijfsvergunning medisch maar omdat je dus je verblijfsvergunning dan toch even kwijt bent stoppen de toeslagen en de uitkering van mevrouw die haar eigen huurhuisje heeft en ondanks haar ziekte braaf is ingeburgerd.

Zou in zo'n geval niet zekerheidshalve al een reguliere aanvraag moeten worden ingediend voordat de asielzaak is uitgeprocedeerd en iemand niet eerst alles kwijtraakt om dan misschien te horen dat hij of zij toch mag blijven?

Maakt de nieuwe ambtshalve toets hier verschil?

Ik ben benieuwd naar uw mening en ervaring op dit punt.


Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator