De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

23 juni 2016

Zijn alle mensen gelijkwaardig? - verhalenwedstrijd


&

Unite

Doe mee aan Write & Unite! Schrijf een verhaal voor peuters (1 tot 3 jaar) of kleuters (4 tot 6 jaar) met als thema Kleurrijk Gelijk: gelijkwaardigheid voor mensen met alle huidskleuren, en misschien wordt jouw verhaal wel uitgegeven als prentenboek!

Voor

wie

?

Door voorwaarden van onze financierders mogen dit jaar alléén mensen meedoen die legaal in het Koninkrijk der Nederlanden verblijven inclusief de Caribische gebieden: Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Zowel amateurs als professionele schrijvers, ongeacht hun leeftijd, gender, oriëntatie en achtergrond mogen een peuterverhaal (1-3 jaar) of een kleuterverhaal(4-6 jaar) insturen. Jonge schrijvers zijn in het bijzonder welkom om aan onze wedstrijd deel te nemen!

Over

het

thema

Tussen 2015 – 2024 wordt het 'Internationaal Decennium voor Mensen van Afrikaanse Afkomst' gevierd. Om het decennium mee te vieren, om de Nederlanders met een Afrikaanse afkomst in het zonnetje te zetten en om bij te dragen aan inclusie van alle zwarte inwoners van Nederland, hebben wij voor het thema 'Kleurrijk Gelijk' gekozen.
Nederland is daarnaast, net zoals vele andere landen partij van het “International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination-CERD”, neemt maatregelen op het gebied van onderwijs, onderwijs, cultuur en informatie, ter bestrijding van vooroordelen die leiden tot rassendiscriminatie en begrip, tolerantie en vriendschap tussen landen en raciale of etnische groepen bevorderen (artikel 7 van CERD). Met het thema van deze kinderverhalenwedstrijd willen wij op een laagdrempelige en leuke manier aan dezelfde doelen bijdragen. Alsook de beginselen van gelijkwaardigheid en gelijkheid actief uitdragen.
Wij op zoek zijn naar kinderverhalen die de gelijkwaardigheid van mensen met verschillende huidskleuren; in het bijzonder van mensen met een zwarte huidskleur, op een inspirerende manier aan de lezers overbrengen.


De

winnende

verhalen

De winnende verhalen geven de gelijkwaardigheid van mensen van alle huidskleuren op een leuke, grappig, emotionele, inzichtelijke, verrassende of inspirerende manier weer. Het verhaal draagt bij aan positieve ideeën en gevoelens over zwarte mensen. Tevens promoot het winnende verhaal interraciale contacten en vriendschappen onder kinderen (en de volwassenen die het kinderverhaal voorlezen).


In

welke

talen

mag

ik

mijn

verhaal

insturen

?

Kinderverhalen mogen ingestuurd worden in het Nederlands, Engels of Spaans (de werktalen van Inclusive Works) MITS deze vergezeld worden van een Nederlandse vertaling.

De

prijs

De jury kiest twee winnaars: één uit de peutercategorie (1 tot 3 jaar) en één uit de kleutercategorie (4 tot 6 jaar). Beide verhalen worden als prentenboek uitgegeven, zowel in het Engels als in het Nederlands. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de prijsuitreiking in november 2016. De winnende verhalen worden gepresenteerd aan het publiek en voorgelezen door de auteurs.
  

Waar

moet

het

verhaal

aan

voldoen?

  1. Het verhaal richt zich op peuters (1 tot 3 jaar) of kleuters (4 tot 6 jaar);
  2. Het verhaal gaat over wij de gelijkwaardigheid van mensen met verschillende huidskleuren; in het bijzonder van mensen met een zwarte huidskleur en kan dit op een inspirerende manier aan de lezers overbrengen;
  3. Het verhaal telt maximaal 600 woorden (peuters) of 900 woorden (kleuters);
  4. Het verhaal wordt ingestuurd in Nederlands of vergezeld van een Nederlandse vertaling;
  5. Het verhaal bevat geen contextuele beschrijvingen of afbeeldingen;
  6. Het verhaal is niet eerder gepubliceerd;
  7. Het verhaal is ingestuurd voor 1 September 2016 (GMT+1).

De

jury

Peutercategorie
Gerda Havertong (Voorzitter) – actrice en zangeres
Karen Woets is onderzoeker, publicist, redacteur en adviseur op het gebied van jeugdliteratuur
Murth Mossel, entertainer, duizendpoot, comedian, presentator, mc, muzikant en volgens eigen zeggen een nerd


Kleutercategorie
Domenica Ghidei Biidu (Voorzitter) - Mensenrechten juriste, moeder van 3 kinderen. Leest graag (kinder) boeken
Gregor Walz – onderzoeker bij kenniscentrum discriminatie Art.1, leest voor aan kinderen van vrienden, en aan zijn vriendin.
Anne-Marijke Podt - raadslid voor D66 in de gemeenteraad van Utrecht; leest graag en zo vaak mogelijk voor aan dochter Neve van 5
Artwell Cain cultureel antropoloog, onderzoeker en consultant leest graag en schrijft ook korte verhalen
Bella Makatini - Winnares peutercategorie internationale kinderverhalenwedstrijd 2014 en moeder van peuter en kleuter.

 Voor meer info klik hier: http://www.inclusiveworks.eu/Onze-expertise/Projecten/Write-Unite#.V2sRMzVlSM8

Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator