Toelatingsregeling voor buitenlandse investeerders in Nederland vereenvoudigd


Voor investeerders van buiten de EU die in Nederland willen verblijven, is er de mogelijkheid om een verblijfsvergunning te verkrijgen. Vanaf 1 juli 2016 worden de voorwaarden voor het verkrijgen van een verblijfsvergunning voor buitenlandse investeerders eenvoudiger. De toets op toegevoegde waarde voor Nederland wordt globaler, de eerste verblijfsvergunning krijgt een geldigheidsduur van drie jaar en de accountantsverklaring vervalt.
Dit meldt de Nederlandse Vereniging van Particpatiemaatschappijen (NVP).
Voorwaarden
De voorwaarden voor het verkrijgen van een verblijfsvergunning zijn:
• Een investering van ten minste € 1.250.000 in een Nederlands bedrijf of in een participatie- of SEEDfonds.
• Bij investering in een Nederlands bedrijf wordt getoetst op de toegevoegde waarde voor de Nederlandse economie. Die toegevoegde waarde blijkt als de investering aan twee van de volgende drie criteria voldoet:
1. Binnen vijf jaar worden ten minste 10 arbeidsplaatsen gecreëerd.
2. Een bijdrage aan vergroting van de innovativiteit van het Nederlandse bedrijf; dit kan onder meer blijken uit het inbrengen van een patent/octrooi, het investeren in innovativiteit, zowel technologisch als niet-technologisch of het investeren in een bedrijf dat behoort tot een topsector[1].
3. Er is een overige niet-financiële toegevoegde waarde, zoals specifieke kennis, netwerken, afnemers en actieve betrokkenheid van de investeerder.
• Bij een investering in een participatiefonds dat lid is van of lid wordt van de Vereniging van Nederlandse Participatiefondsen, of in een SEEDfonds dat door het ministerie van Economische Zaken wordt erkend, vind geen inhoudelijke toetst plaats op de investering.
Een toets op het mogelijk witwassen van onrechtmatig verkregen geld vindt plaats door de Financial Intelligence Unit in Nederland, die daarvoor ook contact opneemt met de FIU in het land van herkomst.

Lees verder in het artikel op accountantweek: http://accountantweek.nl/artikel/toelatingsregeling-voor-buitenlandse-investeerders-in-nederland-vereenvoudigd




Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

Uitspraak: Terugkeerbesluit kan ook (onder voorwaarden) in een meeromvattende besluit asielbeslissing

Stijn over de ex nunc toetsing in het asielrecht en het arrest Ahmedbekova

Wat is het verschil tussen lawyer en advocaat?

Uitspraak over artikel 72, lid 3 Vw - bezwaar tegen uitzetting terwijl er nog beroep loopt

Documentaire "verloren jongens" over asielzoekende kinderen die door Europa zwerven