De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

27 juni 2016

Longread staatssecretaris Klaas Dijkhoff: Als we iedereen willen helpen, dan valt het systeem om

 In de Nassaulezing spreekt u over de vervaagde grens tussen oorlogsvluchtelingen en economische vluchtelingen.
„Dat is nog een ander verschil met de jaren ’90. Kijk, Syriërs zouden niet zijn gevlucht als er geen oorlog was. Syrië was geen vrij, maar wel een stabiel en redelijk welvarend land. Mensen konden er fatsoenlijk leven, kinderen gingen naar school. Die mensen waren echt niet vertrokken als het nog was zoals voor de oorlog. Maar als ze eenmaal toch op de vlucht gaan, stoppen ze niet als het veilig is. Daar heb ik alle begrip voor. Kijk, als je met je gezin uit Syrië naar Turkije vlucht en je ziet dat daar al 2,5 miljoen landgenoten zijn, je niet kunt werken en je kinderen niet naar school kunnen, dan ga je verder. Kom je in Griekenland, denk je, ik heb die oversteek nu toch al gemaakt, ik heb het gelukkig gered op dat bootje, waarom zou ik hier stoppen? Ergens vermengt het feit dat iemand vluchteling is zich met economische motieven. Men redeneert: als ik toch van huis moet, dan ga ik liever naar Duitsland, Nederland of Zweden. Dat soort dilemma’s komen er nu allemaal bij.”
U schetst de overwegingen van een vluchteling zeer beeldend. Als u over vluchtelingen spreekt, ziet u dan de gezichten voor u? 
„Nee, vluchtelingen zijn voor het beleid een abstract begrip. Dat kan niet anders. Ik dwing mezelf daartoe. Als je in Syrië gaat kijken, dan zie je alleen maar mensen van wie je denkt: die moet ik helpen. Allemaal. En ook als je denkt, we kunnen een beperkt aantal helpen, er is er altijd één meer. En dat is ook een mens. Als we iedereen willen helpen, dan valt het systeem hier om.”

 Lees hier het complete lange artikel dat zeker de moeite van het lezen waard is:

 http://www.bndestem.nl/regio/brabant/longread-staatssecretaris-klaas-dijkhoff-als-we-iedereen-willen-helpen-dan-valt-het-systeem-om-1.6137760

Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator