De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

24 november 2014

Volledige programma Studiedag Vreemdelingenrecht 29/11 Leiden. Aanmelden mogelijk tot woensdag 26/11 12.00

Inmiddels hebben zich al vele advocaten, overheidsjuristen, tolken en anderen aangemeld maar u kunt zich nog aanmelden tot woensdag 12.00

Programma


10.00  Inloop met koffie en thee
10.30  "Opening" door Wytzia Raspe

10.45 "Push en Pull factoren van migratie" door Pauline Yick,  Project Assistant, IOM
11.15 "Arbeidsmigratie" door:
- Isamar van Hilten, CEO PIRGROUP international immigration & relocation company;
- Julien Luscuere, advocaat bij Luscuere De Jong Wassenaar Dingenouts Advocaten,
- Arjan Enneman, belastingadviseur, Expatax BV
Waar loop je praktisch tegen aan als bedrijf wanneer je werknemers uit het buitenland laat komen? Hoe kan daarbij een speciaal relocation bedrijf helpen?
Wat zijn de juridische voetangels bij werknemers uit de EU en van daarbuiten? Hoe vraag je tegenwoordig een tewerkstellingsvergunning aan? Wat zijn de bijzondere aspecten voor kennismigranten, studenten, wetenschappers en mensen uit landen met speciale regelingen als Japan, Turkije, de VS enz. ?
Welke belastingrechtelijke consequenties heeft het als je als expat in Nederland werkt? Wat moet een bedrijf doen? Hoe zit het met de 30% regeling?
enzovoort....
(Meneer Enneman moet vanuit het buitenland komen reizen. Mocht hij met vertraging te maken hebben kunnen we eerder gaan lunchen en zelfs eerst naar meneer Taheri gaan luisteren zodat hij na de lunch zijn bijdrage kan leveren)
 12.45 Lunch
13.15 "Refugee sur place en de keuze tussen regulier en asiel" door Masoud Taheri, juristenpraktijk Taheri
13.45 "Terugkeer?"
- Peter Kretzschmar, oud-advocaat en actief op het gebied van opvang van uitgeprocedeerden  
- senior adviseur  Dienst Terugkeer en Vertrek
- Pauline Yick,  Project Assistant, IOM (de chief mission IOM Nederland zit in de zaal voor eventuele vragen maar hij spreekt alleen Engels)
Als iemand uitgeprocedeerd is bijvoorbeeld als asielzoeker of als illegaal is aangetroffen zonder verblijfsvergunning moet deze het land verlaten. Wat kunnen IOM en DTenV voor zo iemand betekenen?
Soms hoor je mensen roepen dat zij juist niet terugkunnen naar hun land van herkomst. Wat moet je doen om voor een 'verblijfsvergunning vanwege buiten schuld Nederland niet kunnen verlaten' in aanmerking te komen?  Welke mensen kom je tegen in de opvang voor uitgeprocedeerden? Wat klopt er wel en niet aan het beeld dat in de media wordt geschetst? enzovoort..............
15.15 Theepauze
15.30 "De nieuwe wijze van beoordelen van asielaanvragen in 2015" 
- Addy Landzaat, senior medewerker IND
- een collega van hem
16.30 Borrel

17.00 Afsluiting en diner bij de plaatselijke Chinees (facultatief en op eigen kosten maar handig als je nog ver terug moet reizen en de vorige keer erg gezellig)

Is het voor u onmogelijk om de hele dag aanwezig te zijn dan kunt u later komen of eerder weggaan maar alleen tijdens pauzes. Ik vind heen- en weer geloop tijdens lezingen of discussies zeer storend voor de rest van de aanwezigen.

Deze studiedag is bedoeld om in een gemoedelijke setting met elkaar kennis uit te wisselen op het gebied van het vreemdelingenrecht met respect voor elkaar's verschillende rollen.
 
Waar wordt de studiedag gehouden?

Brede School en zalencentrum "Het Gebouw", Arubapad 2 Leiden
De ingang zit vanaf de Surinamestraat (in de buurt van de Albert Heijn Kooiplein voor mensen die Leiden kennen) gezien aan de achterkant waar u komt door als u met uw gezicht voor Het Gebouw staat rechts er omheen te lopen (het grijze kringelpaadje op de kaart naast de sloot met een hoek van 90 graden). Voor de deur stopt bus 56 Leimuiden of bus 6 naar Leiderdorp (ongeveer een kwartier vanaf Station Leiden). Maar in de buurt zoals in de Antillenstraat of in de Paramaribostraat kunt u prima gratis parkeren en de afslag naar de A4 is slechts 5 minuten rijden want deze locatie is buiten het centrum. Let op: het is een andere locatie als het buurthuis waar de vorige studiedag plaatsvond.
Aanmelden kan nog tot woensdag 26/11 om 12.00 via webmaster@vreemdelingenrecht.com

De kosten zijn 35,00 per persoon en u krijgt daarvoor een deelnamecertificaat voor punten voor permanente educatie, koffie, thee, lunch, borrel en een goodiebag.

Dit bedrag moet uiterlijk vrijdag 28/11 12.00 zijn overgemaakt op rekening NL07ABNA0478745389 tnv Raspe ovv studiedag.

Voor vragen zie bovengenoemd email adres


De winst van deze dag zal worden overgemaakt aan Stichting Vluchteling en het NKI.

De foto's zijn gemaakt tijdens een eerdere studiedag twee jaar geleden


Voor hen die ver moeten reizen en wel lekker aan het strand zouden willen slapen of mensen met een gezin wat ook wat leuks wil doen in het weekend kijk vooral hier voor onderdakadressen en leuke dingen die in Leiden en omgeving zijn te doen: http://vreemdelingenrechtcom.blogspot.nl/2014/10/studiedag-2911-overnachten-aan-de.htmlInteressant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator