De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

27 november 2014

Mensenhandelzaak: Nigeriaanse activist veroordeeld voor hulp aan illegaal in Nederland verblijvende persoon

 Rotterdam , 27-11-2014
De rechtbank Rotterdam locatie Dordrecht heeft vandaag uitspraak gedaan in de strafzaak tegen een in Nederland wonende Nigeriaanse activist. De man is onder andere bekend van het onder de aandacht brengen van problematiek in de Niger-Delta. Tijdens een bezoek aan Nigeria begin dit jaar is hij samen met enkele Nederlanders enige tijd ontvoerd geweest. Aan die ontvoering is destijds veel aandacht besteed in verschillende media.
In deze strafzaak stond de vraag centraal of de man zich in 2010 schuldig gemaakt heeft aan mensenhandel, mensensmokkel en valsheid in geschrift. In een eerder stadium van de procedure werd de man ook verdacht van het voorbereiden van terroristische handelingen. Die verdenking heeft het OM gedurende de procedure laten vallen.
De rechtbank acht de man niet schuldig aan het verwijt dat hij betrokken zou zijn geweest bij het opzettelijk verzinnen van een asielverhaal. Het staat niet vast dat hij een Nigeriaan die in Nederland asiel wilde aanvragen heeft geholpen door hem een asielverhaal aan te reiken.
Wel acht de rechtbank bewezen dat hij een man, waarvan hij wist dat die illegaal in Nederland verbleef, uit winstbejag onderdak bood. Dit feit valt in de volksmond onder de noemer mensensmokkel.


Ook wordt de man veroordeeld voor valsheid in geschrifte. Hij heeft met behulp van valse loonstrookjes en een valse arbeidsovereenkomst een woning gehuurd ten behoeve van het kantoor van zijn stichting en hij heeft bij de ABN AMRO Bank een krediet aangevraagd en verkregen.


Met de loonstrookjes en de arbeidsovereenkomst wekte veroordeelde de suggestie dat hij salaris ontving terwijl dat feitelijk niet het geval was. Hoewel de man stelde dat hij het salaris hoogstwaarschijnlijk op enig moment wel zou ontvangen vanwege nagenoeg afgeronde subsidieaanvragen, is de rechtbank van oordeel dat er wel degelijk sprake is van valsheid in geschrifte.
Voor de valsheid in geschrifte en het onderdak bieden tegen betaling krijgt de man een gevangenisstraf opgelegd van 74 dagen. Een deel daarvan (14 dagen) heeft hij reeds uitgezeten in voorarrest. De resterende straf van 60 dagen is voorwaardelijk, met een proeftijd van 3 jaar. Daarnaast moet hij een taakstraf uitvoeren van 240 uur.
In deze procedure stonden nog vier andere verdachten terecht. De boekhouder die de valse loonstrookjes opstelde, krijgt een taakstraf van 120 uur. De man die illegaal in Nederland verbleef en geld betaalde voor het onderdak dat hem werd geboden, heeft hiervoor en voor het ophangen van een vals asielverhaal een gevangenisstraf gekregen van 3 maanden.
Tijdens het onderzoek naar de activist zijn ook nog een Nigeriaanse vrouw in beeld gekomen met haar Nederlandse man. De Nigeriaanse vrouw is voor mensenhandel, mensensmokkel en een poging tot mensensmokkel veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 maanden, waarvan 12 maanden voorwaardelijk. Aan haar slachtoffer dient zij € 42.500,- schadevergoeding te betalen. Daarnaast heeft de rechtbank bepaald dat haar op basis van de Pluk ze wetgeving nog een bedrag van € 15.000,- wordt ontnomen. De man is van alle feiten vrijgesproken.

 Bron: http://www.rechtspraak.nl/Organisatie/Rechtbanken/Rotterdam/Nieuws/Pages/Nigeriaanse-activist-veroordeeld-voor-hulp-aan-illegaal-in-Nederland-verblijvende-persoon.aspx
Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator