De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

27 november 2014

Studiedag Zaterdag 29/11 - wat verzoekjes aan de deelnemersZie onder voor het programma. Ik heb een verzoek aan de deelnemers: zorg dat u op tijd tussen 10- 10.30 aanwezig bent. We hebben een zaal voor deze studiedag die zich niet leent voor "duiventil-gedrag" waarbij mensen later of halverwege binnen komen lopen. Dat is enorm storend voor diegenen die zitten te luisteren en het betekent ook dat ik de hele dag in de hal kan gaan zitten om u op te wachten en te laten tekenen voor de studiepunten en naar de zaal te brengen. Terwijl ook ik graag de lezingen hoor. 

Kijk ik kan begrijpen dat als een bepaald onderwerp ver van uw bed lijkt en uw bed ver van Leiden is het aantrekkelijk lijkt om even een poosje later te komen. Maar bedenk daarbij twee dingen:
1) Arjan Enneman van Expatax komt speciaal voor u op en neer vanuit Londen omdat hij had beloofd om gratis een lezing te komen geven en pas later voor zijn werk in Londen bleek te moeten zijn. Hoe vervelend voelt het dan als je net klaar bent met je verhaal en er komt dan een groep mensen binnenstruinen die dacht "ik draai me nog even om in bed". Ook de IND-ers van de laatste lezing komen van ver reizen.  En ook al woont iemand niet zo ver van Leiden iedereen heeft heel wat uren besteed aan de voorbereiding van zijn of haar verhaal. Gun hen een toegewijd en enthousiast publiek want ze staan daar gratis voor u te werken.
2) De Raad van State staat een strikte scheiding van regulier en asiel voor maar in de praktijk moet je toch echt wel beiden kennen. Die afgewezen asielzoeker kan misschien wel gewoon als kennismigrant aan de slag of met uw hulp hier komen studeren. Of die meneer die hier gewoon werkt en al Nederlander is heeft misschien wel juist een visum voor zijn moeder nodig omdat hij ooit hier als asielzoeker is gekomen en haar  niet kan gaan opzoeken. Of uw asielklant zou met zijn Nederlandse vrouw in een ander EU land kunnen gaan werken omdat zij dan arbeidsmigrant is en dus niet terug hoeven. Dus laat u eens verrassen door een onderwerp waar u niet iedere dag mee te maken krijgt. Het helpt misschien wel een toekomstige client of u bedenkt zich dat zulke zaken toch ook best leuk zullen zijn.

Komt u nou echt uit Oost-Groningen of Zuid-Limburg en kan u onmogelijk 10.30 halen zonder om 5.30 bed uit te moeten dan zie ik u wel in de pauze. Maar er zijn genoeg niet al te dure hotelletjes in Leiden zoals het Holiday-Inn. Met een collega een kamer met aparte bedden delend bent u dan helemaal niet zo'n fortuin kwijt.En Leiden of Katwijk zijn best leuk om een avondje eerder al te zijn. (Je kan bijvoorbeeld in Leiden Eritrees eten)

Overigens: diegene die in de ochtend in Rotterdam eerst tentamen moet doen mag met opgeheven hoofd te laat komen binnenlopen. Dat is pas inzet: tentamen maken en dan vragen of je als je race-ed om met een studiedag mee te kunnen doen nog mag komen!!! Veel succes met het tentamen.

 

Programma

10.00  Inloop met koffie en thee
10.30  "Opening" door Wytzia Raspe
10.45 "Push en Pull factoren van migratie" door Pauline Yick,  Project Assistant, IOM

11.15 "Arbeidsmigratie" door:
- Isamar van Hilten, CEO PIRGROUP international immigration & relocation company;
- Julien Luscuere, advocaat bij Luscuere De Jong Wassenaar Dingenouts Advocaten,
- Arjan Enneman, belastingadviseur, Expatax BV

12.45 Lunch
13.15 "Refugee sur place en de keuze tussen regulier en asiel" door Masoud Taheri, juristenpraktijk Taheri
13.45 "Terugkeer?"
- Peter Kretzschmar, oud-advocaat en actief op het gebied van opvang van uitgeprocedeerden
- senior adviseur  Dienst Terugkeer en Vertrek
- Pauline Yick,  Project Assistant, IOM
15.15 Theepauze
15.30 "De nieuwe wijze van beoordelen van asielaanvragen in 2015" 
- Addy Landzaat, senior medewerker IND
- een collega van hem
16.30 Borrel
17.00 Afsluiting en diner bij de plaatselijke Chinees (facultatief en op eigen kosten maar handig als je nog ver terug moet reizen en de vorige keer erg gezellig)
http://pandaleiden.nl/wp-content/uploads/2013/08/Panda-menukaartview.pdf

Deze studiedag is bedoeld om in een gemoedelijke setting met elkaar kennis uit te wisselen op het gebied van het vreemdelingenrecht met respect voor elkaar's verschillende rollen.
 
Waar wordt de studiedag gehouden?

Brede School en zalencentrum "Het Gebouw", Arubapad 2 Leiden
De ingang zit vanaf de Surinamestraat (in de buurt van de Albert Heijn Kooiplein voor mensen die Leiden kennen) gezien aan de achterkant waar u komt door als u met uw gezicht voor Het Gebouw staat rechts er omheen te lopen (het grijze kringelpaadje op de kaart naast de sloot met een hoek van 90 graden). Voor de deur stopt bus 56 Leimuiden of bus 5 of 6 naar Leiderdorp (ongeveer een kwartier vanaf Station Leiden). Maar in de buurt zoals in de Antillenstraat of in de Paramaribostraat kunt u prima gratis parkeren en de afslag naar de A4 is slechts 5 minuten rijden want deze locatie is buiten het centrum. Let op: het is een andere locatie dan het buurthuis waar de vorige studiedag plaatsvond. 

AANMELDING IS VERPLICHT. ZONDER BETALING GEEN TOEGANG
Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator